15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAcoperişul principalului stadion de la Euro 2012 din Ucraina a luat foc...

Acoperişul principalului stadion de la Euro 2012 din Ucraina a luat foc la inaugurare

Acoperişul principalului stadion din Ucraina pentru Campionatul European de fotbal din 2012, inaugurat sâmbătă seara printr-un concert al cântăreţei Shakira, în prezenţa preşedintelui Viktor Iuşcenko, a luat foc pentru scurt timp în cursul ceremoniei, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn.

Artificiile au aprins o bucată de plastic de 3 metri pe 3 din acoperişul din dreptul scenei, în timpul unui spectacol 3D urmărit de aproape 70.000 de oameni.

Scântei şi picături de plastic topit au căzut peste tribune, dar nimeni nu a fost rănit. Focul a fost stins într-un sfert de oră.

Stadionul Olimpiski din Kiev, pe care se va desfăşura finala Euro 2012 la 1 iulie, a fost supus timp de trei ani unor lucrări de renovare, costurile ridicându-se la aproape 600 de milioane de dolari.

Stadionul va găzdui primul meci de fotbal – un amical între naţionalele Ucrainei şi Germaniei – la 11 noiembrie.

Ucraina şi Polonia sunt ţările care organizează campionatul european de fotbal care se va desfăşura în perioada 8 iunie – 1 iulie 2012. În afară de Kiev, alte meciuri vor avea loc în Ucraina la Lvov, Harkov şi Doneţk.

Cele mai citite

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...
Ultima oră
Pe aceeași temă