20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialConservatorii spanioli ar putea obţine majoritatea absolută la alegerile din noiembrie

Conservatorii spanioli ar putea obţine majoritatea absolută la alegerile din noiembrie

Partidul Popular spaniol (PP), aflat în opoziţie, ar putea obţine majoritatea absolută la alegerile legislative anticipate din 20 noiembrie, potrivit rezultatelor unui sondaj publicat duminică, relatează AFP, citat de Mediafax.

Partidul socialist PSOE, aflat la guvernare, riscă să înregistreze cel mai slab rezultat din istoria sa, confort sondajului publicat de cotidianul catalan La Vanguardia.

PP este creditat cu 45,9 la sută din intenţiile de vot, putând obţine între 186 şi 192 de mandate parlamentare, iar pentru controlul Camerei are nevoie de 176 de mandate.

PSOE este creditat cu 32,9 la sută din intenţiile de vot, respectiv 115 – 122 de mandate. În actuala legislatură, socialiştii spanioli au 169 de deputaţi.

Potrivit sondajului realizat de Noxa Consulting, coaliţia de stânga radicală bască Amaiur ar urma să obţină patru mandate parlamentare.

Un alt sondaj, realizat de institutul Sigma Dos pentru cotidianul El Mundo, creditează PP cu 47,8 la sută din intenţiile de vot şi 193 de deputaţi, iar pe socialişti, cu 31,6 la sută din voturi şi 122 de mandate parlamentare.

Popularitatea PSOE a fost afectată de măsurile de austeritate luate începând din 2010. Premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero a anunţat că nu va candida la alegerile din noiembrie, partidul fiind condus în campanie de Alfredo Perez Rubalcaba, fost ministru de Interne.

Cele mai citite

România va fi „măturată” de ciclonul Ashely, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a avertizat duminică dimineață că România va fi afectată semnificativ de ciclonul Ashley în următoarele ore, subliniind că pericolul principal...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...
Ultima oră
Pe aceeași temă