20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialControale medicale pentru 360.000 de copii din prefectura Fukushima

Controale medicale pentru 360.000 de copii din prefectura Fukushima

Circa 360.000 de copii din prefectura Fukushima vor fi supuşi, începând de duminică, unor controale medicale speciale, autorităţile încercând să stabilească dacă expunerea acestora la radiaţii a declanşat dereglări ale funcţionării tiroidei, relatează AFP, citată de Mediafax.

După accidentul nuclear din martie de la centrala Fukushima, mulţi părinţi au cerut efectuarea acestui tip de control, invocând situaţia de la Cernobîl din 1986. După catastrofa nucleară de la centrala ucraineană, locuitorii din zonele învecinate au înregistrat numeroase disfuncţii ale glandei tiroide.

Un studiu neoficial realizat de medici din regiunea Fukushima indică faptul că 10 dintre cei 130 de copii examinaţi prezintă probleme hormonale şi suferă de disfuncţii ale glandei tiroide.

Medicii au precizat că, în acest stadiu, nu pot stabili o legătură directă între problemele celor zece copii şi accidentul de la Fukushima.

Autorităţile medicale vor testa 360.000 de minori care locuiesc în zona din apropierea centralei nucleare, aceştia urmând să fie supuşi unor controale periodice de-a lungul întregii vieţi.

Un cutremur cu magnitudinea 9, produs la 11 martie în Oceanul Pacific, a declanşat un tsunami de proporţii, care a devastat litoralul de nord-est al Japoniei şi a provocat un accident nuclear grav la centrala Fukushima Daiichi. În urma seismului, circa 20.000 de persoane au murit sau sunt date dispărute.

Cele mai citite

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...
Ultima oră
Pe aceeași temă