17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialOchelarii lui Hitler, scoşi la licitaţie! Vezi aici cat costă

Ochelarii lui Hitler, scoşi la licitaţie! Vezi aici cat costă

Celebrii ochelari pe care Adolf Hitler îi purta foarte rar, au fost scoşi la licitaţie, conform dailymail.co.uk.

Deşi Hitler evita pe cât posibil să fie văzut purtându-i, există câteva poze în care Fuhrerul îi folosea atunci când citea ziarele. Acesta îşi considera prezbitismul drept o slăbiciune nedemnă de conducătorul unui popor de „oameni superiori”. Când urma să-şi citească discursurile în public, Hitler cerea ca acestea să-i fie tipărite la o maşină de scris specială, cu caractere mari şi cu spaţii între rânduri.

Conform estimărilor, obiectul ar putea fi vândut cu aproximativ 6000 de euro, sumă ce include şi tocul de piele neagră, căptuşit cu catifea albastră, purtând sigla fabricantului, Optiker Ruhnke din Berlin.

În cadrul aceleiaşi licitaţii va mai fi oferită spre vânzare şi o tabacheră de argint, evaluată la 11.000 de euro. Deşi Hitler nu fuma, îi făcea plăcere să le ofere ţigări oaspeţilor străini de rang înalt.

Se pare că cel mai vânat obiect de către colecţionari este reprezentat de ceasul de aur pe care liderul nazist l-a primit cadou în 1929 şi pe care l-a purtat la el până în ziua morţii. Obiectul are ca preţ de pornire suma de 10.500 de euro, dar organizatorii licitaţiei estimează că va atinge cel puţin dublul acestei sume.

Un exemplar din „Mein Kampf” cu semnătura autorului are ca preţ de pornire suma de 6000 de euro. Potrivit casei de licitaţii Hermann Historica, toate loturile au fost autentificate şi provin din mai multe surse.

Cele mai citite

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Mașină de aproape o jumătate de milion de dolari, la Registrul Auto Român

O mașină în valoare de aproape o jumătate de milion de dolari a fost adusă la Registrul Auto Român pentru efectuarea inspecției tehnice. Mașina...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă