27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialMinistrul britanic de Interne cere anularea Legii Drepturilor Omului, pentru deportarea imigranţilor

Ministrul britanic de Interne cere anularea Legii Drepturilor Omului, pentru deportarea imigranţilor

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, este favorabilă solicitărilor de aborgare a Legii Drepturilor Omului, afirmând că acest document blochează acţiunile Guvernului de la Londra de deportare a imigranţilor suspectaţi de infracţiuni, informează Sky News, citat de Mediafax.

Theresa May a declarat că doreşte „personal” abrogarea acestui document pentru că ar fi provocat probleme Ministerului de Interne.

May a făcut aceste declaraţii înainte de reuniunea din Manchester a Partidului Conservator. Mulţi politicieni conservatori au denunţat Legea Drepturilor Omului, afirmând că este folosită de imigranţii suspectaţi de infracţiuni pentru a evita repatrierea.

Însă declaraţiile riscă să îi deranjeze pe colegii de coaliţie liberal-democraţi, inclusiv pe vicepremierul Nick Clegg şi pe ministrul Energiei, Chris Huhne.

Premierul conservator David Cameron şi-a exprimat susţinerea pentru înlocuirea legii cu o cartă britanică a drepturilor omului.

„Sunt de acord că ar fi bine ca Legea Drepturilor Omului să fie înlocuită cu o cartă a drepturilor omului. În coaliţie, am ajuns la un acord pentru revizuirea legii. Evident că acest proces va fi mai lent decât doreşte Theresa May sau decât doresc eu”, a spus David Cameron.

Ministerul de Interne este nemulţumit că legea blochează deportarea persoanelor suspectate de infracţiuni, inclusiv a presupuşilor terorişti.

Cele mai citite

Se vor monta camere de luat de vederi în Defileul Jiului, pentru a stopa aruncarea deșeurilor

Autoritățile din județul Gorj au decis să instaleze camere de supraveghere în Parcul Național „Defileul Jiului” pentru a combate problema abandonării deșeurilor. Această inițiativă...

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Familia Iohannis a mai pierdut o ”căsuță”. Cum poate recupera statul cei 260.000 de euro de la familia prezidențială

Familia președintelui Klaus Iohannis pierde definitiv două imobile din Sibiu în beneficiul statului român și banii obținuți din închirierea lor care însumează 260.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă