29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialUn poliţist a accidentat mortal un pieton şi a fugit de la...

Un poliţist a accidentat mortal un pieton şi a fugit de la locul accidentului

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost accidentat mortal, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la Bârlad, de către un poliţist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui care a fugit de la locul accidentului, dar care s-a prezentat apoi singur la Poliţia Municipală, relatează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, bârlădeanul a fost lovit în plin de către Gheorghiţă Apur, în vârstă de 38 de ani, în zona unei treceri pentru pietoni din municipiul Bârlad, după ce bărbatul s-ar fi angajat să traverseze Bulevardul Primăverii în afara marcajului pietonal.

În urma impactului, pietonul a murit pe loc, în timp ce poliţistul aflat la volan a fugit de la locul accidentului.

După aproximativ trei ore, Gheorghiţă Apur s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Municipale Bârlad.

„Imediat ce s-a prezentat la sediul Poliţiei, conducătorul auto care a accidentat mortal pietonul în vârstă de 54 de ani a fost condus la Spitalul de Urgenţă Bârlad unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma evenimentului rutier, pe numele poliţistului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit sursei citate, Poliţia îşi va declina competenţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în acest caz urmând să fie declanşată şi o cercetare prealabilă a poliţistului. Acesta a declarat ulterior colegilor săi că a fugit de la locul accidentului fiindcă s-a speriat de reacţia pe care ar fi putut-o avea oamenii care începuseră să se adune în zonă după producerea accidentului.

Mihaela Ştraub a mai spus că poliţistul din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui nu era în timpul serviciului atunci când l-a accidentat mortal pe pieton. Gheorghiţă Apur va fi totuşi cercetat disciplinar pe linie de serviciu, în regim de urgenţă, de către şefii lui din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Cele mai citite

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Ciucă dă iar cu măciuca

Prezent la o reuniune a organizației femeilor liberale (la care avem informații că Rareș Bogdan n-ar fi participat), ostașul-poștaș aflat în slujba Cotroceniului...

Se vor monta camere de luat de vederi în Defileul Jiului, pentru a stopa aruncarea deșeurilor

Autoritățile din județul Gorj au decis să instaleze camere de supraveghere în Parcul Național „Defileul Jiului” pentru a combate problema abandonării deșeurilor. Această inițiativă...
Ultima oră
Pe aceeași temă