29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialMinistru austriac: Grecia va primi probabil următoarea tranşă de ajutor financiar

Ministru austriac: Grecia va primi probabil următoarea tranşă de ajutor financiar

Grecia va primi probabil următoarea tranşă a pachetului de ajutor financiar de la UE şi FMI, programată în octombrie, a declarat ministrul austriac de Finanţe, Maria Fekter, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, citată de Reuters şi Mediafax.

„Probabilitatea ca următoarea tranşă, de 8 miliarde de euro să fie eliberată Greciei este, în opinia mea, clar mai mare decât posibilitatea să nu fie plătită”, a spus Fekter.

Grecia va îndeplini, în cele din urmă, condiţiile necesare pentru primirea celei de-a şasea tranşe a pachetului de ajutor financiar, a adăugat ministrul.

Fără cele 8 miliarde de euro de la UE şi FMI, Grecia ar putea rămâne în câteva săptămâni fără bani pentru a plăti salariile angajaţilor publici.

Negociatori ai FMI, UE şi Băncii Centrale Europene s-au întâlnit în ultimele patru zile la Atena cu oficiali eleni. Pentru a-i convinge pe specialiştii celor trei instituţii să elibereze tranşa de împrumut, Guvernul a promis să scadă salariile în sectorul public în medie cu 20% şi să reducă numărul de anagajaţilor statului cu o cincime până în 2015.

Cele mai citite

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...

Se vor monta camere de luat de vederi în Defileul Jiului, pentru a stopa aruncarea deșeurilor

Autoritățile din județul Gorj au decis să instaleze camere de supraveghere în Parcul Național „Defileul Jiului” pentru a combate problema abandonării deșeurilor. Această inițiativă...
Ultima oră
Pe aceeași temă