17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăConsiliul Concurenţei vrea să schimbe legea Consiliului Feroviar şi a concurenţei neloiale

Consiliul Concurenţei vrea să schimbe legea Consiliului Feroviar şi a concurenţei neloiale

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, într-un interviu pentru NewsIn, că autoritatea de concurenţă lucrează la documentaţia necesară pentru a schimba legea Consiliului Feroviar şi a concurenţei neloiale.

„Trebuie să schimbăm nişte amendamente la Consiliul Feroviar, că ordonanţa e în Parlament. Suntem în dialog cu Comisia Europeană, ei au pus nişte întrebări şi noi trebuie să vedem dacă ce ne întreabă comisia se regăseşte în legea noastră. Pe ei îi interesează să existe capacitatea acestui Consiliul Feroviar, să avem oameni special pregătiţi ca să lucreze acolo, să facă munca de reglementare feroviară. Comisia Europeană mai vrea să se asigure că consiliul poate da sancţiuni, prin care să descurajeze încălcarea legii, că deciziile consiliului nu pot fi cu uşurinţă blocate în instanţă”, a spus Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a percizat totodată că vrea să se asigure că toate cerinţele CE vor fi respectate. „În ceea ce priveşte concurenţa neloială, există o lege din ’90. (Consiliul Concurenţei a preluat atribuţiile Ministerului Finanţelor Publice, în privinţa acestei legi, n.r.) Şi acolo trebuie să schimbăm unele amendamente. Şi aş vrea ca în această toamnă să pregătim o modificare a legii concurenţei neloiale, să o discutăm şi cu grupurile de lucru – nu aş vrea să creăm o monstruozitate – şi să o terminăm undeva la sfârşitul acestui an”, a precizat preşedintele autorităţii de concurenţă.

Consiliul de supraveghere din domeniul feroviar a fost înfiinţat în 2005, în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. În prezent, acesta îşi desfăşoară activitatea în cadrul Consiliului Concurenţei, conform cererilor Comisiei Europene.

Consiliul Concurenţei are în prezent aproape 300 de angajaţi şi a fost înfiinţat în anul 1996.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă