21.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecial700 de persoane au fost arestate la New York

700 de persoane au fost arestate la New York

Aproximativ 700 de persoane au fost arestate sâmbătă, la New York, deoarece blocau circulaţia pe podul Brooklyn, provocând închiderea acestuia, pentru a protesta faţă de efectele crizei economice, relatează AFP, citată de Mediafax.

Mai mulţi manifestanţi „au blocat timp de două ore circulaţia pe podul Brooklyn, în direcţia Brooklyn,”, a explicat în cursul serii un purtător de cuvânt al poliţiei din New York.

„Au fost aproximativ 700 de persoane arestate. Unele au fost eliberate după câteva ore, altele vor rămâne o zi” în arest, a precizat el.

Manifestaţia a început în cursul după-amiezii la Liberty Plaza, în cartierul financiar, unde campează de două săptămâni militanţi ai mişcării „Ocupăm Wall Street”. Sute de persoane s-au îndreptat apoi spre podul Brooklyn, potrivit poliţiei, care a precizat că majoritatea manifestanţilor au rămas pe trotuar, fără incidente.

Militanţii care ocupă Wall Street, inspiraţi de mişcările prodemocratice din lumea arabă, au afirmat că vor campa într-un parc din sudul Manhattanului pentru a-şi exprima „nemulţumirea provocată de actualul climat politic şi economic”.

„Suntem din toate rasele, sexele, credinţele. Noi suntem majoritatea. Noi suntem 99 la sută. Şi nu vrem să mai fim tăcuţi”, au explicat ei pe site-ul lor de Internet.

O manifestaţie în acelaşi spirit a avut loc şi la Boston (nord-est), în apropierea sediului Bank of America. Douăzeci şi patru de persoane au fost arestate. Potrivit organizatorilor, 3.000 de persoane au participat.

Cele mai citite

Chiriile din București ating noi maxime: Apartamentele cu două camere din Unirii-Victoriei costă aproape 600 de euro pe lună

Cele mai scumpe chirii din București pentru apartamentele cu două camere, construite înainte de anul 2000, se găsesc în zonele Unirii-Victoriei, unde prețurile ating...

FCSB, amenințată cu FIFA de către impresarul lui Kiki!

Fundașul David Kiki, scos de pe lista pentru Liga 1 și Europa League, ar putea obține o sumă semnificativă dacă apelează la FIFA, în...

Fondurile de pensii Pilon II, printre cei mai mari investitori la Bursa de Valori București

Fondurile de pensii private Pilon II, care includ nume precum NN Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii Private și BCR Pensii, au devenit unii dintre cei mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă