21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăLifestyleȘansa unică a unei legende: „Grande, Gigi!“

Șansa unică a unei legende: „Grande, Gigi!“

La 39 de ani, Gianluigi Buffon se apropie de finalul carierei. Portarul lui Juventus, o adevărată legendă pentru torinezi și pentru fotbalul mondial, are șansa unică să câștige UEFA Champions League, cel mai important trofeu care îi lipsește din palmares.

Buffon traversează o perioadă excelentă și demonstrează că ar fi în stare să mai apere la cel mai înalt nivel chiar și cinci ani de acum înainte.

Veteranul lui Juventus are argumente serioase să spere la trofeul la care visează atât de mult: campioana Italiei, care joacă în această seară returul din semifinale, cu Monaco, este la un pas de finala UEFA Champions League, după succesul cu 2-0 obținut în Franța.

Gianluigi Buffon a fost aproape să câștige UEFA Champions League de două ori: în 2003 și în urmă cu 2 ani. În sezonul 2002-2003 din cea mai importantă competiție europeană, portarul a fost titular în finala dintre Juventus și AC Milan, care a avut loc pe arena lui Manchester United, Old Trafford. Atunci, Milan s-a impus la loviturile de departajare, după ce scorul a fost 0-0 la finalul celor 120 de minute.

Buffon, care în 2003 avea vârsta de 25 de ani, a prins o altă generație extraordinară a lui Juventus, din care făceau parte olandezul Davids, francezul Trezeguet, Del Piero, Zambrotta sau Thuram.

În urmă cu 2 ani, Buffon a ajuns din nou în finala UEFA Champions League. Nici de această dată portarul italian nu a reușit să cucerească trofeul: Juventus, antrenată tot de Massimiliano Allegri, a fost învinsă de Barcelona, scor 1-3, într-un meci care s-a jucat pe Olympiastadion, din Berlin, în fața a peste 70.000 de spectatori. Buffon a primit gol încă din minutul 4, de la Rakitic. Apoi, Morata a egalat după pauză, însă portarul lui Juventus a mai fost învins de două ori, de Suarez și de brazilianul Neymar.

Fără gol primit în dubla manșă cu Barcelona

În acest sezon european, Buffon are însă toate argumentele să spere că își va încheia o carieră impresionantă cu trofeul UEFA Champions League în palmares. Internaționalul italian a reușit o performanță extraordinară: nu a primit gol în dubla manșă cu Barcelona, din sferturile UCL. Juventus a câștigat categoric meciul de la Torino, scor 3-0, pentru ca apoi să se apere perfect în returul de pe Camp Nou, în care nu a lăsat nicio șansă catalanilor. S-a încheiat 0-0, iar Juventus s-a calificat în stil de mare echipă în semifinalele competiției.

Chiar la meciul 100 în UEFA Champions League, Buffon și-a continuat prestațiile de excepție în Europa și nu a luat gol nici de la Monaco, o formație care înscrie aproape meci de meci în acest sezon formidabil pe care îl are sub comanda lui Leonardo Jardim. De altfel, „Gigi” a primit doar două goluri în această ediție de UEFA Champions League, ambele în faza grupelor. Italianul a fost învins în remiza cu Lyon (1-1), dar și în succesul pe care Juventus l-a obținut în deplasare cu Sevilla, scor 3-1.  

Campion mondial cu naționala Italiei

La 39 de ani, Buffon continuă să fie un om de bază și pentru naționala Italiei. Portarul lui Juventus vrea să apere și la Mondialul din 2018, care va avea loc în Rusia.

Italia este într-o grupă cu Spania, ambele reprezentative având 13 puncte după 5 etape, în condițiile în care meciul direct, care a avut loc chiar în “casa lui Buffon”, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după golurile marcate de Vitolo și De Rossi.

Gianluigi Buffon are și amintiri plăcute de la Berlin. El a devenit campion mondial cu Italia în 2006, antrenată în perioada respectivă de Marcelo Lippi. Cu Pirlo, Gattuso, Cannavaro sau Toni în echipă, italienii au trecut de Franța: a fost 1-1 la finalul celor 120 de minute și 5-3 după loviturile de departajare. Diferența a fost făcută doar de ratarea lui Trezeguet, care a trimis în transversală de la punctul cu var.

Înainte de a se retrage, cel mai probabil anul viitor, Buffon mai are un singur obiectiv: cucerirea UEFA Champions League.   

CARDIFF. Real – Juventus, finala așteptată 

Chiar dacă a avut un sezon formidabil atât în Franța, cât și pe plan european, este greu de crezut că Monaco ar putea să revină spectaculos pe terenul lui Juventus. 

Torinezii se gândesc, deja, la finala UEFA Champions League, de la Cardiff, acolo unde are șanse foarte mari să ajungă și Real Madrid. Echipa lui Zidane s-a impus clar în prima manșă din semifinale cu Atletico, scor 3-0, după tripla lui Cristiano Ronaldo, iar partida de pe Vicente Calderon ar trebui să fie doar un „antrenament cu public” pentru Real.

AL 6-LEA CONSECUTIV. E aproape de un nou titlu în Serie A TIM

Pe plan intern, Juventus și Buffon domină copios. Torinezii sunt aproape de al 6-lea titlu consecutiv în Serie A TIM, cu 3 etape înainte de final. Cu gândul mai mult la returul cu Monaco, echipa lui Allegri a reușit doar o remiză în derby-ul cu Torino, scor 1-1. Chiar și așa, Juventus are un avans de 7 puncte față de AS Roma, pe care o va întâlni în meci direct, la finalul acestei săptămâni. La 39 de ani, Buffon, portarul format de Parma și care a ajuns la Torino în 2001, visează chiar la o triplă istorică. Juventus este calificată și în finala Cupei Italiei, acolo unde o așteaptă o confruntare cu Lazio, pe Stadio Olimpico.

 

Citește ziarul integral în format .PDF aici !

Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...
Ultima oră
Pe aceeași temă