25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăLifestyleFoodSever Voinescu: Venirea Regelui în Parlament, un episod în războiul politic

Sever Voinescu: Venirea Regelui în Parlament, un episod în războiul politic

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a spus, în emisiunea „Dezbaterile Rl”, moderată de Sabina Fati, că foarte mulţi membri ai PDL consideră că venirea Regelui în Parlament pentru a susţine un discurs cu ocazia aniversării a 90 de ani ar fi „o manevră politică” şi „nu are nici o legătură cu omagierea” propriu-zisă.

„Mulţi colegi din PDL au convingerea, nu impresia, că partidele din opoziţie vor folosi acest moment istoric, aniversar, aşa cum au mai făcut-o şi în alte ocazii, în scopuri politice. Pe de altă parte, sunt şi colegi care spun că Regele nu este o personalitate atât de importantă în acest moment încât să vină să vorbească. Sunt aprecieri personale”, a mai declarat Sever Voinescu.

„Şi eu cred că este un scop politic aici. Vă spun cinstit, eu nu cred că Victor Ponta moare de dragul Regelui”, mai argumentează Sever Voinescu.

Vicepreşedintele PDL a explicat că „este ridicol să vezi partidul care l-a ţinut cu mitraliera la graniţă pe Rege”, pozând acum în „monarhist”. „Măcar Traian Băsescu nu este monarhist”, a mai spus Sever Voinescu.

În acest context, a mai argumentat Sever Voinescu, „venirea Regelui în Parlament ar ţine de normalitate”, însă a spus că nu poate să nu ţină cont „şi de argumentele colegilor care nu văd partea simbolică şi de celebrare ci un episod al unui război politic în care trăim şi în care anturajul Regelui s-a lăsat angrenat„.

În plus, mai explică vicepreşedintele democrat-liberal, cei din anturajul Regelui „fac din ce în ce mai multă politică”, la care se adaugă faptul că partide politice precum PSD şi PNL „înţeleg să folosească prestigiul Casei Regale împotriva lui Traian Băsescu”, persoană pe care PDL o susţine.

Sever Voinescu a explicat şi cum a fost primit în PDL discursul lui Toader Paleologu referitor la susţinerea venirii Regelui în Parlament. „Problema cu Toader Paleologu nu a fost aceea că a avut o anumită poziţie, fiind printre aceia care au solicitat invitaţia, ci ceea ce a făcut după, fapt pentru care foarte mulţi oameni din PDL s-au simţit iritaţi. Evident că vorbea la tribună iar jumătate de opoziţie a sălii aplaudă, în vreme ce partidul domniei sale asculta în tăcere argumentele domnului Paleologu. A terminat discursul într-o manieră fulminantă după care s-a aruncat în braţele domnului Haşotti, a dat mâna cu Tăriceanu, evident le crease celor de la PNL o bucurie”, a mai spus Sever Voinescu.

Cele mai citite

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă