UPDATE:Pana de curent care a afectat, miercuri, Spitalul Elias din Bucureşti a fost provocată de o avarie la un cablu de electricitate provocată de o firmă care lucra în zona bulevardului Mareşal Averescu, lucrările neavând legătură cu ENEL, precizează compania.
Alimentarea cu energie electrică a unor consumatori, printre care şi Spitalul Elias, a fost întreruptă de la ora 10.45 pentru aproximativ o oră.
„Menţionăm că societatea respectivă nu avea nicio legătura contractuală cu Enel Distribuţie Muntenia şi nu executa lucrări pentru Enel”, potrivit companiei
Zonele afectate iniţial au inclus bulevardele Nicolae Titulescu, Ion Mihalache, Mareşal Averescu, Spitalul Elias şi Şoseaua Kiseleff.
Daniela Safta, directorul medical al Spitalului Elias, a spus că în timpul întreruperii alimentării cu energie în spital se desfăşurau intervenţii chirurgicale în toate sălile de operaţii, dar acestea au putut fi continuate deoarece a intrat în funcţiune automat, generatorul.
În schimb, au fost oprite laboratoarele de imagistică, radiologie şi aerul comprimat, astfel că a fost nevoie să fie transportate tuburi cu oxigen în săli.
Conducerea unităţii sanitare a reclamat faptul că nu a fost informată de ENEL cu privire la această întrerupere de curent aşa cum se întâmpla de obicei.
„De obicei eram informaţi cel puţin cu jumătate de oră înainte ca să ne luăm toate măsurile, pentru că o pană de curent afectează softurile, ceea ce creează probleme în activitatea spitalului. Solicităm conducerii ENEL să colaboreze cu spitalul atunci când sunt astfel de probleme pentru a nu pune în pericol viaţa bolnavilor şi a nu afecta grav activitatea”, a mai spus Safta.
O pană de curent afectează miercuri Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală, problema fiind rezolvată temporar cu un generator, a declarat Daniela Safta, directorul unităţii sanitare potrivit Mediafax.
Daniela Safta a spus că semnalat această problemă companiei de electricitate şi că i s-a răspuns că este vorba de o problemă care afectează toată zona în care se află şi Spitalul Elias.
În opinia directorului, situaţia este una inadmisibilă, în condiţiile în care „spitalul lucrează cu vieţile oamenilor”, iar unitatea are 700 de paturi.
Safta a menţionat că momentan, curentul este asigurat cu un generator, dar că acesta va mai fi funcţional doar două-trei ore.