7.9 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialMiza acoperişurilor eco

Miza acoperişurilor eco

Tot mai mulţi clujeni preferă soluţiile ecologice pentru casele pe care le construiesc.

Una dintre cele mai consolidate tendinţe în domeniul imobiliar este cea a caselor verzi. Această tendinţă este stimulată şi de subvenţiile pe care, prin intermediul Ministerului Mediului, Uniunea Europeană şi bugetul României le acordă celor care folosesc tehnologii prietenoase cu mediul. Iar una dintre cele mai spectaculoase alegeri este cea a acoperişurilor înierbate, care, pe de o parte, reduc impactul proiectelor imobiliare asupra mediului, iar pe de alta, sunt un excelent termoizolator. Unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească a acoperişurilor verzi este compania clujeană Bauder.

Este vorba de o companie care evoluează pe piaţa premium a membranelor pentru hidroizolaţii pentru acoperişuri. Totodată, este vorba de una dintre companiile cu o mare putere de anticipare a evoluţiilor pieţei. „Noi promovăm de 10 ani conceptul de acoperişuri verzi, de acoperişuri înierbate, care sunt tot mai mult la modă acum”, spune managerul clujean al companiei germane, Arpad Abram. Astfel, când alţi competitori ai companiei Bauder abia se gândesc să intre pe această piaţă, firma germană este pe cale să îşi consolideze poziţia de cel mai important jucător, atât pe piaţa acoperişurilor clasice, cât şi pe cea a acoperişurilor înierbate.

Grădină de legume pe acoperiş

Un avantaj important este reprezentat de faptul că proprietarii de acoperişuri înierbate le pot personaliza aşa cum vor. „Unii dintre clienţii noştri au folosit flori de stâncă. Acestea nu trebuie îngrijite. Doar în perioadele călduroase şi secetoase, proprietarii trebuie să aibă grijă să le ude din când în când. Alţii au preferat gazonul. Există şi oameni care şi-au amenajat mici grădini pe acoperişuri, iar alţii au preferat chiar să îşi amenajeze mici grădini de legume. Unii dintre clienţii noştri au pus morcovi sau roşii pe acoperişurile înierbate”, spune managerul Bauder, Arpad Abram. Compania germană furnizează pentru aceste acoperişuri elementul cel mai important: membrana hidroizolatoare, rezistentă la rădăcinile plantelor.  

O evoluţie mulţumitoare

Arpad Abram este mulţumit de modul în care evoluează filiala companiei germane din România. Cu doar 10 angajaţi, Bauder a reuşit să obţină, în condiţii de criză, o cifră de afaceri de patru milioane de euro. „Noi puteam să facem vânzări mult mai mari, însă, în aceste perioade, este greu să încasezi. Aşa că am preferat să ne limităm la această cifră de afaceri şi să lucrăm cu clienţi în care avem mare încredere”, spune Arpad Abram. În Cluj, tonul în domeniul acoperişurilor verzi a fost dat de clienţii privaţi, însă şi autorităţile publice au decis să recurgă la astfel de soluţii pentru investiţiile pe care le promovează.

Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă