23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul Sucevei vrea să asfalteze toată artera principală de circulatie a oraşului...

Primarul Sucevei vrea să asfalteze toată artera principală de circulatie a oraşului într-o lună

Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că acest lucru va fi posibil dacă drumarii care lucrează la proiectul european de modernizare a 14 străzi din oraş vor continua să lucreze şi pe timp de noapte, iar condiţiile meteo vor fi prielnice pentru asfaltare. În acest weekend, s-a lucrat pe bulevardul 1 Decembrie 1918 şi 1 Mai pe timp de noapte şi asftfel de lucrări vor mai continua şi în această săptămănă, informează Obiectiv de Suceava.

Lucrările de modernizare a arterei principale de circulaţiei care se fac la porţiunea de la sensul giratoriu din apropiere de Galleria Mall şi până la intersecţia de la Policlinica Areni se fac şi pe timp de noapte şi vor continua să se facă cel puţin în această săptămănă, cu condiţia ca să fie vreme prielnică.

Primarul Ion Lungu a declarat că este posibil, în condiţiile în care vremea este prielnică, să poată fi terminate, până cel târziu la începutul lunii noiembrie, toate lucrările de modernizare a arterei principale de circulaţie a Sucevei, de la sensul giratoriu din apropiere de Galleria Mall şi până în centrul oraşului. „Dacă ne ajută Dumneze şi vom avea o vreme prielnică, atunci se va putea, cred eu, termina întreaga lucrare înainte de finale lunii octombrie. Desigur, aceasta şi dacă se va continua lucrul intens la reabilitarea străzilor. Pot să spun că, până în prezent, mă declar mulţumit de ritmul în care acestea se fac. În weekend s-a lucrat şi pe timp de noapte. Personal, am fost în trecere, în noaptea de sămbătă, în jurul orei 03.00 şi am văzut că se lucra”, a declarat Ion Lungu. El a precizat că nu se referă doar la lucrări de turnare a unui singur strat de beton asflatic, şi anume cel de binder, ci şi la lucrările referitoare la stratul de uzură.

Lucrările de modernizare a axei rutiere principale sunt incluse în cadrul unui din cele cinci proiecte pe care Primăria municipiului Suceava le are în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană şi pentru care a primit finanţare europeană din Programul Operaţional Regional.

De altfel, lucrările de modernizare a axului rutier principal al Sucevei sunt o parte semnificativă a proiectului ce prevede modernizarea a 14 străzi din municipiul Suceava. Pe lângă asfaltarea propriu – zisă, mai este inclusă şi schimbarea de borduri, modernizarea unor porţiuni de trotuare, eventual anumite reconfigurări pe anumite porţiuni de stradă şi turnarea a două straturi de asfalt. Lucrările pregătitoare – scoaterea bordurilor uzate şi frezarea porţiunii carosabile în scopul înlăturării covorului asfaltic existent – au început a se face pe bulevardele 1 Mai şi 1 decembrie 1918. Pentru ca traficul să fie îngreunat căt mai puţin posibil, frezarea porţiunii carosbile se face pe căte o bandă şi abia după se toarnă un strat de binder. Una din cele mai pretenţioase lucrări este înălţarea capacelor de canal, care neceistă şi un timp mai îndelungat pentru ca betonul turnat în jurul canalelor să poată face o priză căt mai bună, ultima etapă fiind cea de a turna stratul de asfalt de uzură, gros de căţiva centimetri, în funcţie de nivelul capacelor de canal.

Pe de altă parte, Ion Lungu a declarat că nu este ferm convins că dacă lucrările de asflatare, inclusiv aşternerea unui strat de uzură s-ar putea face pănă la finele lui octombrier, marcajele rutiere ar putea, de asemenea, să se facă integral pănă la aceea dată. Printre modificările semnificative ce se vor aduce la bulevardul 1 Mai este crearea unei bande de stocare, pe o lungime de 20 – 30 de metri, pentru maşinile care circulă spre strada Scurtă. Acesta este şi motivul pentru care stălpii de iluminat noi care au fost puşi în zona dinaintea Centrului de Transfuzii nu sunt pe vechiul amplasament. De asemenea, vor trebui marcaje rutiere noi şi în zona instersecţiei străzii Ana Ipătescu cu strada Mitropoliei, dat fiind faptul că pe aceasta din urmă se vor face lucrări în scopul lărgirii cu o bandă pe sensul de coborăre.

Menţionăm că pe zona de la Policlinica Areni şi pănă spre centrul Sucevei nu s-a stabilit clar dacă se va da curs variantei de a se face lucrările pe timp de noapte, din cauză că pe aceasată porţiune sunt multe blocuri de locuinţe şi s-ar putea crea un disconfort mai mare cetăţenilor din zonă. Totuşi, dacă vremea va permite, atunci drumarii vor lucra pănă în jurul orelor 20.00 – 21.00.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă