17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Copii de 8 ani, puşi să se lupte închişi în cuşcă

FOTO. Copii de 8 ani, puşi să se lupte închişi în cuşcă

Închişi într-o cuşcă din sârmă, copii de numai 8 ani sunt puşi să se bată fără niciun echipament de protecţie, în uralele adulţilor aflaţi pe margine, conform dailymail.co.uk. 

Câteva imagini tulburătoare de la luptele în cuşcă au fost surpinse într-o noapte în localitatea britanică Preston. Mai mulţi copii, fără cască şi fără echipament, se loveau şi se trânteau reciproc de podea. La un moment dat unul dintre copii a început să plângă. A venit medicul care l-a examinat iar apoi băiatul a continuat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Oranizatorii susţin că astfel de lupte sunt “sigure”, însă medicii le-au catalogat ca fiind “deranjante”.

Vicarul din Preston s-a arătat extrem de supărat în legătură cu aceste lupte. “Nu ăsta e modul în care ar trebui să ne creştem copiii. Până la o anumită vârstă ei au nevoie de protecţie din partea noastră, nu trebuie să se confrunte cu astfel de lucruri brutale. Astfel de imagini nu fac decât să încurajeze folosirea forţei pentru a obţine ceea ce ne dorim”, a declarat vicarul.

„Aceste exemple de luptă în cuşcă , în care copiii se bat între ei, sunt mai mult decât deranjante. Nici măcar nu poartă echipament de protecţie. Este ca un specatcol de circ, unde adulţii şi-au dat consimţământul. Boxul şi luptele în cuşcă nu sunt pentru minori. Le sunt recomandate alte tipuri de sporturi, cum ar fi înotul sau fotbalul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicilor din Marea Britanie.

Organizatorul evenimentului, Steven Nightingale (28 de ani), un luptător profesionist, a declarat că acest sport se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi că ajută la creşterea popularităţii. „Copiii încep chiar la vârsta de 5 ani acest sport. Băieţelul din imaginile apărute pe internet a început să plângă pentru că nu mai fusese niciodată învins până acum”, a spus Steven. Cu toate acestea, aceste lupte nu încalcă nicio lege, după cum precizează organizatorii.

Spectatorii strânşi în jurul ringului pot chiar paria pe câştigător. Şi ca atmosfera să fie ca la marile lupte, cele care anunţă runda următoare a unei lupte sunt fete de peste 18 ani, exact ca cele din sporturile pentru seniori.

Cele mai citite

Israelul ar fi propus un acord pentru eliberarea tuturor ostaticilor la schimb cu o ieșire pentru Yahya Sinwar

Media israeliene au relatat joi că Israelul ar fi propus un acord ce prevede eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza în schimbul unei ieşiri...

Zeci de elevi au ajuns la spital după ce au mâncat la școală

Zeci de elevi de la Școala gimnazială din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, au ajuns la spital după ce au mâncat la școală prin programul...

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă