Două sute de jurnalişti din turism din mai multe ţări au fost primiţi, marţi, în Moldoviţa, cu plăcinte „poale-n brâu”, gogoşi, afinată şi ţuică, aceştia ajungând în zonă după ce au mers opt kilometri cu mocăniţa, iar pe traseu au putut vedea cum localnici în haine populare lucrau în gospodării.
Jurnaliştii din turism care participă, marţi şi miercuri, la un info-tur în Bucovina, au ajuns în Moldoviţa, de unde s-au urcat în două mocăniţe care i-au dus pe un traseu de opt kilometri până în localitatea Argel, unde au fost întâmpinaţi cu fanfară, plăcinte „poale-n brâu”, gogoşi, afinată şi ţuică.
Pe traseul străbătut de mocăniţă, ziariştii au putut admira atât peisajul zonei, cât şi modul în care îşi desfăşoară activitatea localnicii care, îmbrăcaţi în costume populare, munceau în gospodărie, aduceau fânul cu căruţa, sau puneau la aerisit covoare.
În curtea unde au fost primiţi, jurnaliştii au văzut cum se potcoveşte un cal şi au gustat atât băutura locală, afinata, cât şi plăcinte sau gogoşi.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a împărţit dintr-un coş mare plăcinte şi gogoşi ziariştilor, aceştia apreciind atât modul în care au fost primiţi, cât mai ales zona în care se află.
Cei două sute de ziarişti au plecat apoi spre Mănăstirea Moldoviţa, fiind îmbarcaţi în căruţe, trase de cai.
Jurnaliştii urmează să viziteze marţi şi mănăstirea Suceviţa, dar şi atelierul de ceramică neagră de la Marginea, iar miercuri vor merge în comuna Ciocăneşti şi vor asista la o demonstraţie de plutărit şi river rafting, pe râul Bistriţa. Jurnaliştii vor pleca din Suceava spre Sighişoara, Sibiu, Bran, Peleş şi Bucureşti.