16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalJohnny Răducanu, despre femei şi despre cele trei salve de tun promise...

Johnny Răducanu, despre femei şi despre cele trei salve de tun promise de Ion Iliescu

Acide, spumoase şi fără perdea, cam aşa s-ar putea caracteriza declaraţiile muzicianului Johnny Răducanu făcutea de-a lungul anilor.

Femeile au fost, după muzică, marea pasiune a artistului. Nu s-a sfiit niciodată să recunoască faptul că a iubit multe femei, dar nu le-a ţinut niciodată numai pentru el. „Într-o relaţie de cuplu totul e să ştii să umpli găurile din caşcaval. Niciodată nu-i poţi oferi celuilalt totul. Eu o împing să meargă şi la altul„, spunea artistul într-un interviu acordat ediţiei româneşti a revistei Esquire.

Spunea că îi plăceau femeile inteligente şi emancipate, şi că acestea nu erau uşă de biserică cum se gândea în societatea românească de la jumătatea seculului al XX-lea. Răducanu spunea că pentru femei şi-ar fi dat cămaşa de pe el şi că ar ierta orice femeie care i-ar fi făcut rău.

Artistul spunea că nu a alergat niciodată după femei, ba din contră, ele alergau mai mult după el. În acelaşi interviu pentru Esquire, artistul dă şi un exemplu din timpul unei vizite în Suedia.

„În Suedia m-am culcat pe rând cu bunica, cu mama şi cu fata de 14 ani care dormea cu poza mea sub pernă. Strigau suedezele după mine „You’re a fucking man!”. Nu mai era nimeni de culoarea mea pe-acolo”, mărturisea Răducanu în 2007.

Nu i-a plăcut politica şi i-a detesta tot timpul pe politicieni. „Ce dracu’ să-mi placă la ea?” se întreba retoric atunci când reporterii doreau să-i afle preferinţele politice. Singurul regret pe care l-a avut legat de politică, după cum spunea în 2007, e că nu a putut „să arunce în aer comunismul”.

Johnny Răducanu a fost decorat cu Ordinul Maritul Cultural în Grad de Mare Ofiţer (categoria muzică) de Ion Iliescu, când acesta din urmă era preşedintele României. Deşi a mers la Cotroceni pentru a primi titlul, Răducanu nu s-a putut abţine să nu-i şoptească preşedintelui „la ce e bun ordinul ăla. Păi, când o să mori, o să se tragă trei salve de tun.” „Mă cac pe ele de salve!”, i-am răspuns, mărturiseşte artistul.

Într-un alt interviu, din publicaţia „Suplimentul de Cultură”, vorbind despre aceeaşi decoraţie , Răducanu spunea că nu avea nevoie de aceasta.

„Fiti seriosi! România nu trebuie să mă decoreze pe mine, am decorat-o eu pe afară, pe unde am cântat, prin locuri pe unde oamenii nu ştiau nici cine e Nadia Comăneci sau Ilie Năstase, şi nici nu-i interesa. Nu vreau să vorbesc despre poporul român, că am alte impresii despre el”, spunea artistul în 2007.

 

Cele mai citite

Prognoza de creștere economică pentru 2024, revizuită la 2,8%; inflația estimată la 4,5% și deficitul comercial în creștere

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul 2024, reducând estimarea de la 3,4% la 2,8%. Conform...

Milionarul care merge cu autobuzul și metroul în București. „E mult mai ieftin”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a vorbit recent despre alegerile sale de transport în București. https://www.youtube.com/watch?v=84HAy8MRl3s Patronul de la FC Botoșani merge cu metroul când...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă