21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialOrganismele europene şi FMI amână acordarea următoarei tranşe din împrumutul către Grecia

Organismele europene şi FMI amână acordarea următoarei tranşe din împrumutul către Grecia

Uniunea Europeană (UE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional  (FMI) vor  decide în  octombrie când vor elibera cea de-a şasea tranşă din împrumutul acordat Greciei, a anunţat astăzi preşedintele Eurogrup, la reuniunea ECOFIN din Polonia, transmite AP, potrivit Agerpres.

 

Tranşa de 8 miliarde de euro este necesară pentru ca Grecia să nu intre în incapacitate de plată. Oficialii din zona euro şi FMI au amânat, recent, acordarea tranşei, care trebuia eliberată la sfârşitul acestei luni, deoarece Atena nu a reuşit să-şi reducă suficient deficitul bugetar.

Preşedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a declarat că oficialii UE, BCE şi FMI au salutat ‘angajamentul ferm, reînnoit’ al Greciei faţă de programul său de austeritate.

Negocierile privind Grecia sunt afectate şi de decizia reprezentanţilor UE, BCE şi FMI, care au părăsit  Atena în urmă cu două săptămâni, după ce au constatat că Grecia nu îşi va îndeplini ţintele de deficit bugetar. De atunci, Grecia a anunţat o taxă specială pe proprietate, cu ajutorul căreia guvernul speră să mai reducă deficitul.

Fără îndeplinirea cerinţelor asumate de Grecia la încheierea primului pachet de asistenţă financiară, acordarea tranşei de 8 miliarde de euro la sfârşitul acestei luni va fi amânată, iar statul elen nu va mai putea achita în octombrie salariile şi pensiile. Ţara ar putea intra eventual în incapacitate de plată.

Cele mai citite

Rompetrol atacă la CCR suprataxa de solidaritate

Compania Rompetrol solicitată statului și restituirea sumei de circa 580 de milioane de lei, plătită drept contribuție de solidaritate Rompetrol acuză de neconstituționalitate Ordonanța de...

Peste 22.000 de persoane trec în Siria în contextul loviturilor israeliene asupra Libanului: surse de securitate siriene.

Surse de securitate siriene au declarat că peste 22.000 de persoane au trecut din Liban în Siria prin două dintre punctele de trecere a...

Chiriile din București ating noi maxime: Apartamentele cu două camere din Unirii-Victoriei costă aproape 600 de euro pe lună

Cele mai scumpe chirii din București pentru apartamentele cu două camere, construite înainte de anul 2000, se găsesc în zonele Unirii-Victoriei, unde prețurile ating...
Ultima oră
Pe aceeași temă