8.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialConsiliul Judeţean plăteşte stricăciunile Bechtel

Consiliul Judeţean plăteşte stricăciunile Bechtel

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au aprobat începerea lucrărilor de reparaţii la drumul judeţean care pleacă din Luna de Sus şi trece prin Băişoara şi prin Buru şi ajunge la limita cu judeţul Alba. Lungimea acestui drum este de 42 de kilometri.

Drumul cu pricina a fost distrus de către camioanele companiei Bechtel, fostul constructor american al Autostrăzii Transilvania. Drumul judeţean a fost folosit drept rută de transport pentru materialele folosite la construirea autostrăzii, în ciuda faptului că Bechtel avea obligaţia să îşi construiască propriile căi de transport, în afara sistemului de drumuri publice.

Acest lucru a dus la organizarea de proteste publice ale localnicilor, exasperaţi de starea jalnică a acestui drum, care este şi una dintre cele mai importante rute turistice, care asigură accesul către principala staţiune de schi din judeţul Cluj, Băişoara, situată în Munţii Apuseni.

Ce alte drumuri au intrat în reparaţii

Pe lângă acest drum, firmele angajate de Consiliul Judeţean au început lucrările de reparaţii şi pe drumul Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, Gherla – Ţaga – Cămăraş şi Viişoara Ceanu Mare – Frata – Mociu.

„În cel mai scurt timp, posibil vom da ordinul de începere a lucrărilor şi pe celelalte sectoare de drum incluse în acest proiect, astfel încât, în maximum patru ani judeţul Cluj să beneficieze de o infrastructură rutieră total modernizată şi reabilitată, fapt ce va contribui atât la creşterea atractivităţii în rândul investitorilor cât şi la creşterea calităţii vieţii clujenilor”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În total, vor fi reparaţi 423 de kilometri de drumuri judeţene. Valoarea lucrărilor este de 52.933.712,100 lei, fără TVA.

Cele mai citite

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...
Ultima oră
Pe aceeași temă