16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialScandal în Marea Britanie: Misionarii mormoni agresează călătorii din autobuze

Scandal în Marea Britanie: Misionarii mormoni agresează călătorii din autobuze

În Lancaster, pasagerii şi şoferii autobuzelor se plâng de insistenţa misionarilor mormoni, care încearcă să-i convingă să se convertească la religia lor, relatează The Guardian, în ediţia eletronică.

Compania de autobuze Stagecoach a primit numeroase plângeri de la oamenii nemulţumiţi, asaltaţi de misionari.

Rick Seymour mergea cu autobuzul din Lancaster în Morecambe, săptămâna trecută, şi a povestit cum doi bărbaţi au încercat să-l convingă să-şi mărturisească dragostea pentru Iisus. „Cred că Biserica Mormonă se foloseşte de compania dvs. ca să îi îndoctrineze pe pasageri, profitând de faptul că ei nu au unde să se ducă”, le-a scris Seymour patronilor de la Stagecoach.

„Respect faptul că toată lumea are dreptul la propria credinţă, însă să le spui altora că religia lor este greşită este din start un lucru eronat. Sper că Stagecoach îi va scrie Bisericii Mormone din Chorley şi îi va spune că ceea ce face este inacceptabil„, a mai spus pasagerul nemulţumit.

Directorul filialei Stagecoach din Lancaster a spus că şoferii de autobuz s-au plâns de aceleaşi probleme. „Nu le vom permite altor organizaţii să-şi promoveze produsele, serviciile sau credinţele, prin intermediul serviciului pe care noi îl oferim oamenilor”, a precizat Stephie Barber.

Pe de altă parte, preşedintele misiunii din Manchester a Biserii lui Iisus Hristos a Sfinţilor din Urmă (Biserica Mormonă) a spus că cei 140 de tineri misionari sunt „perseverenţi şi curajoşi”.

„Vor lua loc lângă cineva, se vor prezenta şi vor încerca să îi expună un punct de vedere pe care nu l-au mai auzit până acum. Noi încurajăm asta, dar nu vrem să-i supărăm pe oameni. Dacă misionarul îşi dă seama că persoana aceea nu este interesată de o discuţie, ar trebui s-o lase în pace”, a precizat Robert Preston.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă