15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAvere colosala a statului, data pe mina unui apropiat PDL care a...

Avere colosala a statului, data pe mina unui apropiat PDL care a terminat liceul la 28 de ani

Un colaborator a lui Sorin Frunzaverde, primvicepresedintele PDL, a fost numit ieri in functia de administrator special la Fortus SA, informează ziaruldeiasi.ro.

Fortus SA are de ieri un nou administrator special, ce a terminat liceul la 28 de ani. Acesta se numeste Stefan Simion si este un apropiat al lui Sorin Frunzaverde, primvicepresedinte al PDL.

Simion a fost nominalizat de catre Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), institutie coordonata politic de catre partidul de guvernamint. Noul administrator a fost ales in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor si l-a avut drept contracandidat pe Gheoghe Chisca, fostul director al combinatului. Chisca a fost nominalizat de catre Societatea de Investitii Financiare (SIF) Moldova, care detine 13,5% din actiunile societatii iesene. AVAS a reusit sa-si impuna omul deoarece detine 60% din voturi in cadrul AGA. Florin Rugina, unul din micii actionari care a fost ieri prezent la Adunare, povesteste ca in momentul in care s-au adunat voturile s-a constat ca reprezentantul AVAS si-a anulat propriul vot.

Pe buletinul de vot, spune Rugina, erau trecute in dreptul celor doi candidati de acord, impotriva si abtinere. Pentru ca un actionar sa exprime un vot pentru o persoana trebuie sa treaca „x” in rubrica de acord pentru omul dorit si „x” la rubrica impotriva in dreptul contracandidatului. Rugina afirma ca reprezentul AVAS a trecut numai „x” in dreptul lui Simion uitind sa treaca „x” la rubrica impotriva in dreptul lui Chisca. In momentul in care s-au numarat voturile nu mai ieseau la numaratoarele cele impotriva si cele de acord. Prin urmare socotelile au trebuit reluate pentru clarificarea situatiei. Simion nu a fost ieri prezent la AGA.

Tot ieri s-a stabilit si salariul administratorului special, acesta va avea o leafa bruta de 1500,75 lei, suma care va fi achitata de AVAS. Aceasta a rezultat din raportarea procentului de actiuni detinut de AVAS la Fortus SA la 2.500 lei brut cit era propusa a fi indemnizatia administratorului special. S-a ajuns la aceasta situatie, explica Rugina, fiindca ceilalti actionari au refuzat sa plateasca din cauza ca Simion va face raportari doar catre AVAS nu si catre ceilalti actionari. Simion a terminat liceul in anul 2000 conform propiul CV, el fiind nascut in anul 1972. Ulterior in 2006 a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Trei ani mai tirziu s-a inscris la master, dar nu au reusit sa termine aceasta forma de invatamint, arata sursa citata mai sus.

Ziarul de Iasi” a scris in exclusivitate despre nominalizarea lui Simion in ediatia de simbata 10 septembrie. Fortus SA detine active importante si se intinde pe o suprafata de 120 hectare.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă