18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecial1 din 10 infractori arestaţi la Paris este român

1 din 10 infractori arestaţi la Paris este român

Una din zece persoane arestate la Paris este imigrant român, a declarat Ministerul de Interne francez, relatează Daily Mail.

De asemenea, Românii au fost implicaţi în 28% din cazurile de criminalitate itinerantă din Belgia în anul 2010, relatează Agerpres. Ei sunt urmaţi de sârbi (7%), bulgari (6%) şi lituanieni (6%), relevă cotidianul Le Derniere Heure, citând poliţia federală belgiană.

„În ultimii ani s-a obsercat că bande organizate de infractori provenind din ţările est-europene se deplasează dintr-o regiune în alta şi nu lucrează. Ele sunt active timp de două-trei săptămâni în Belgia, după care pot fi regăsite în Germania sau Olanda. Sunt aşadar dificil de urmărit”, a declarat Tine Hollevoet, purtătoarea de cuvânt a Serviciului Federal de Poliţie al Belgiei.

Ministrul de interne francez Claude Gueant a afirmat că statisticile privind infracţiunile din Paris subliniază necesitatea de a limita numărul vizitatorilor care provin din România, o ţară a cărei sărăcie şi corupţie au devenit notorii.

De asemenea, a propus invitarea judecătorilor români în Franţa pentru a-i ajuta să se descurce cu deportarea minorilor. Autorităţile de poliţie vor semna ordinul care va arunca în ilegalitate trucurile de pe Champs Elysees. Clienţii de pe elegantul bulevard devin deseori ţinta tinerilor români care le cer bani după ce i-au rugat să semneze o petiţie falsă.

Mulţi dintre ei sunt implicaţi şi în alte infracţiuni, precum spergeri şi furturi în zonele principalelor atracţii turistice şi staţii de transport.

Oferind un interviu pentru ziarul francez „Le Parisien”, Claude Gueant a declarat: „Aproximativ 1200 de români au fost trimişi în faţa justiţiei în Paris în primele şapte luni ale anului. Unul din zece infractori din Paris este român. Jumătate dintre infractorii români sunt adolescenţi.”

Dacă ne referim la arestări fără să luăm în calcul condamnările, 4200 de români au fost reţinuţi de poliţie în prima jumătate a anului 2011, comparativ cu 2500 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna iunie, Claude Gueant a declarat că majoritatea jafurilor stradale din Paris sunt făcute de copiii imigranţilor români. Mulţi operează în găşti în zona Gării de Nord Eurostar, jefiundu-i pe cetăţenii britanici care sosesc din Londra cu trenul de mare viteză.

Claude Gueant nu-şi doreşte doar deportarea infractorilor străini din Franţa, ci militează şi pentru limitarea imigraţiei legale.

Anul trecut, UE a blocat aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen din cauza temerilor privind dezvoltarea crimei organizate. România a aderat la Uniunea Europeană în 2007, însă s-a confruntat cu probleme majore privind traficul de droguri sau de fiinţe umane.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă