17.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialTigru ucis în urma unei crize de gelozie

Tigru ucis în urma unei crize de gelozie

În urma unui eveniment foarte rar întâlnit, o tigroaică şi-a ucis perechea într-o grădina zoologică din El Paso, Texas, informează agenţiile de presă străine.

Oficialii grădinii zoologice au declarat că au fost luaţi prin surprindere şi că nu au exitat semne de avertizare în privinţa atacului.

Tigroaica Seri, în vârstă de 3 ani şi-a ucis parenerul, un mascul din aceeaşi specie  ca şi ea – tigru malaezian – pe nume Wzui, în vârstă de 6 ani, cauza principală fiind gelozia.

Cei doi tigrii au fost împrumutaţi de la alte grădini zoologice în urma unui program creeat pentru conservarea speciilor. Tigrii malaezieni sunt o specie rară, pe cale de dispariţie, cu doar 500 de exemplare rămase în sălbăticiile din Thailanda şi Malaezia.

Îngrijitorii au declarat că au observat cum cei doi tigrii se jucau şi chiar păreau a fi afectuoşi unul cu celălalt cu puţin timp înaintea atacului. Aceştia au stat împreuna doi ani şi jumătate, timp în care s-au şi împerecheat.

Se pare că totul a pornit de la un „trunghi amoros al tigrilor” între Seri, Wzui şi o femelă în vârsta de 15 ani pe nume Meli, care a fost transferată în 2001 la El Paso, de la o altă gradină zoologică.

„Ambele femele erau pe placul lui Wzui, însă nu se puteau suporta una pe alta.”, au precizat oficialii grădinii zoologice într-un comunicat dat presei.

Staful grădinii zoologice din El Paso speră să găsescă cât mai curând o pereche pentru Seri.

 

Cele mai citite

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...

Wekend de vis pentru Rațiu! Românul a fost inclus în echipa ideală a Europei

Fundașul dreapta al echipei Rayo Vallecano a fost inclus în echipa ideală a Europei de către platforma de analiză sportivă „Who Scored”, alături de...

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă