15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCM de rugby: Cum au ratat “stejarii”, în 10 minute, o...

CM de rugby: Cum au ratat “stejarii”, în 10 minute, o victorie în faţa Scoţiei

Naţionala de rugby a României a fost la un pas de a realiza marea surpriză a competiţiei. La Invercargill, cu 17.000 de spectatori în tribune, „stejarii” au făcut un joc extraordinar. Au fost la câteva minute de o victorie contra Scoţiei, una dintre forţele rugby-ului, echipă care a reuşit de fiecare dată să depăşească faza grupelor la Cupa Mondială.

România a cedat pe final

Dacă în prima parte a meciului nu am pus probleme prea mari,  scoţienii intrând la vestiare în avantaj (18-11), actul secund a găsit România mult mai decisă, iar pachetul nostru de înaintare a dominat categoric duelul cu cel scoţian.  Cu zece minute înainte de final, România conducea în premieră Scoţia, la Cupa Mondială, cu 24-21.

Scoţienii au atacat însă până la final, au egalat la 24 şi ne-au dat două eseuri, în minutele 76 şi 78 obţinând victoria cu mari emoţii. “Stejarii” rămân cu o evoluţie foarte bună, în urma căreia şi-au câştigat respectul adversarilor.

Punctele României au fost reuşite de: Lazăr – un eseu, Carpo – un eseu, Dimofte – o transformare şi două lovituri de penalitate, Dumbravă – două lovituri de penalitate în timp ce pentru Scoţia au punctat  Blair – un eseu, Ansbro – un eseu, Dainelli – două eseuri  Paterson – o transformare şi patru lovituri de penalitate.

“Am fi putut face istorie”

Antrenorul echipei României, Romeo Gotineac, a declarat că ar fi fost bun şi un punct în meciul cu Scoţia: „Am fost la opt minute de un succes la Cupa Mondială. Mi-aş fi dorit măcar un punct la final, dar nu am obţinut nimic. Am fi putut face istorie.”, a spus Gontineac, conform guardian.co.uk.

Selecţionerul Scoţiei, Andy Robinson, a recunoscut meritele “stejarilor”: “Trebuie să recunoaştem meritele României pentru cum a jucat însă ultimele 10 minute au fost fantastice şi am reuşit să câştigăm”, a precizat Robinson.

Salvatorul Wilkinson

Anglia a învins Argentina scor 13-9 (3-6), în cea de-a doua partidă din grupa B a Cupei Mondiale la rugby, grupă din care face parte şi România. Jonny Wilkinson a adus victoria britanicilor marcând punctele decisive în ultimele minute ale întâlnirii.

După primele două meciuri din grupă, Scoţia conduce cu 5 puncte iar Anglia ocupă locul al doilea, cu 4 puncte. Urmează Argentina, cu un singur punct, iar „Stejarii” au 0 puncte. În grupa B se mai află şi reprezentativa Georgiei, care nu a jucat încă.

În urmatoarea partidă de la Cupa Mondială, România se va duela cu Argentina pe 17 septembrie, la Invercargill, de la ora 6:30 (ora României).

 

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă