15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăGDPRGuvernul a decis ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze CNAS, care rămâne însă...

Guvernul a decis ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze CNAS, care rămâne însă ordonator principal

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, ca Ministerul Sănătăţii să primească atribuţii de coordonare a activităţii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), instituţie care va rămâne însă autonomă şi îşi va păstra statutul de ordonator principal de credite, potrivit Mediafax.

Ministerul va avea drept de avizare a proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli şi actelor normative iniţiate de CNAS, precum şi a planului de activitate şi statutului acestei instituţii, a declarat, la Guvern, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.

Trimestrial sau anual, CNAS va transmite ministerului rapoarte de activitate, iar Ministerului Sănătăţii va avea atribuţii de control al licitaţiilor la medicamente.

Ritli Ladislau l-a înlocuit în funcţie, în luna august, pe Cseke Attila, care a demisionat deoarece Ministerul Sănătăţii nu a primit banii ceruţi la rectificarea bugetară, iar CNAS nu este subordonată ministerului.

UDMR a anunţat atunci că împreună cu PDL s-a ajuns la un consens pentru ca CNAS să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat atunci pentru MEDIAFAX că CNAS rămâne autonomă, conform formulei convenite cu UDMR, astfel că această structură va fi în continuare ordonator de credite, iar şeful său va fi numit de către premier, dar se recunoaşte autoritatea ministrului Sănătăţii în aplicarea politicilor publice.

Cele mai citite

Iranul atacă Israelul. Turcia încearcă să-și aducă acasă cetățenii din Liban

Forțele de Apărare ale Israelului au declarat pe Telegram că au fost lansate rachete din Iran către statul Israel și au ordonat civililor să...

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...

Bidonul de Aur

Probabil bântuit de împlinirea, în curând, a cincisprezece ani de când a rămas doar cu dragostea Mihaelei sale, subconştientul afectat al lui Mircea Geoană...
Ultima oră
Pe aceeași temă