17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDe ce a fost concediat şeful de la Yahoo. Vezi emailul de...

De ce a fost concediat şeful de la Yahoo. Vezi emailul de adio

Carol Bartz, directorul executiv de la Yahoo, a fost concediată marţi punând astfel capăt unui mandat agitat de doi ani în care a încercat să revitalizeze compania. Grupul Yahoo a anunţat că la conducerea sa va trece temporar Tim Morse, actualul director financiar, potrivit New York Times.

Carol Bartz a reacţionat printr-un email trimis angajaţilor de pe iPAD-ul ei, intitulat „La revedere”. Fosta şefă Yahoo a scris: „Sunt foarte tristă să vă spun că tocmai am fost concediată prin telefon de către preşedintele consiliului director Yahoo.” Bartz a fost informată cu privire la decizia consiliului în timp ce ea se afla într-o călătorie de la New York spre Maine, conform unor surse apropiate consiliului director.

„A fost plăcerea mea de a lucra cu voi toţi şi vă urez toate cele bune”, a încheiat ea emailul.

Unii analişti s-au întrebat de ce Consiliul Director a acţionat atât de brusc, fără a avea un succesor pregătit. Criticile privind evoluţia companaiei au fost îndreptate şi către Roy Bostock, preşedintele Yahoo, şi consiliul director. Colin W. Gilles, un analist de la BGC Partners, a declarat că şi Consiliul trebuie să împartă o parte din responsabilitate pentru stagnarea Yahoo şi ar trebui să fie schimbat. „Consiliul trebuie să se uite în oglindă”, a spus el.

Grupul Yahoo a mai anunţat formarea imediată a unui consiliu executiv, menit să-l ajute pe Tim Morse în managementul de zi cu zi al operaţiunilor grupului şi să-l sprijine în implementarea unei „strategii revizuite de repoziţionare” a companiei. Noul consiliu este format din cinci directori executivi din cadrul companiei.

Carol Bartz, în vârstă de 63 de ani va primi despăgubiri în valoare de 10,4 milioane dolari, incluzând numerar şi capitaluri proprii. În plus, fostul CEO al Yahoo este eligibilă pentru a intra în posesia unor drepturi pe acţiuni pe baza cotelor atinse de grupul american in viitor.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

„M-am declarat vinovat de jurnalism”, spune Julian Assange, fondatorul Wikileaks

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...
00:02:44

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă