13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportBoc: În coaliţie sunt viziuni diferite faţă de reorganizare, dar pot fi...

Boc: În coaliţie sunt viziuni diferite faţă de reorganizare, dar pot fi acceptate amendamente

Membrii coaliţiei au opinii diferite privind reorganizarea administrativă, dar discuţiile vor continua, PDL fiind dispus să accepte şi amendamente astfel încât proiectul să fie finalizat, a declarat, luni seara, liderul formaţiunii democrat-liberale, premierul Emil Boc, scrie Mediafax.

El a arătat, la postul public de televiziune, că la nivelul coaliţiei nu există un consens asupra reorganizării, în condiţiile în care UDMR şi grupul minorităţilor au viziuni diferite faţă de cele ale PDL şi UNPR, dar a precizat că discuţiile vor continua şi că există posibilitatea acceptării unor amendamente, astfel încât proiectul să fie finalizat.

Vineri, premierul a declarat că discuţia despre regionalizare „trebuie deblocată la nivel politic”, la nivelul coaliţiei de guvernare, urmând ca apoi să se stabilească modul de implementare.

El a arătat că, în acest moment, decizia privind reorganizarea României nu este de natură strict tehnică, ci în primul rând politică.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Şcoala de vară a OTPDL, că singurul argument în favoarea comasării alegerilor ar fi dacă se va face reorganizarea administrativă a ţării, în sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili.

Cele mai citite

Antoine Griezmann se retrage de la echipa națională a Franței!

Antoine Griezmann (33 de ani), atacantul lui Atletico Madrid, și-a anunțat oficial retragerea de la echipa națională a Franței, punând capăt unei cariere internaționale...

Ungaria oferă laptopuri gratuite elevilor, în timp ce România retrage tabletele distribuite în pandemie

Ungaria derulează cu succes un program național de sprijin educațional, prin care elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc laptopuri gratuite din...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă