13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 330 de posturi în învăţământ au rămas încă neocupate în Vaslui...

Peste 330 de posturi în învăţământ au rămas încă neocupate în Vaslui la începutul anului şcolar

Peste 330 de posturi în învăţământ au rămas încă neocupate în judeţul Vaslui după toate şedinţele publice organizate la sfârşitul lunii august de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, urmând ca acestea să fie ocupate de cadre didactice atât calificate, cât şi necalificate, dar şi de pensionari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Noul an de activitate în învăţământ a debutat în judeţul Vaslui cu un deficit important de cadre didactice, existând un număr de 335 de posturi neocupate, din care 122 de catedre complete şi 213 catedre incomplete.

Pe disciplinele cele mai importante, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui are vacante 26 de catedre la Limba engleză, 24 de posturi de educatoare, 21 la Limba franceză, 17 de învăţători, 15 la Matematică şi zece la Limba şi literatura română.

„Pe 6 septembrie vom organiza o nouă şedinţă publică, în care vor putea participa atât cadre didactice calificate, cât şi necalificate, dar care au obţinut măcar nota cinci la concursurile organizate de noi. Desigur, ca şi în anii din urmă, nu vor lipsi nici pensionarii. Multe posturi vacante sunt pe catedre incomplete, pe care le vom da în completare la plata cu ora. În multe situaţii am rămas descoperiţi după ce unii titulari au plecat în concedii fără plată sau în concedii pentru creşterea copilului”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul şcolar pe probleme de personal din cadrul ISJ Vaslui, Gheorghe Fluieraş.

Potrivit sursei citate, majoritatea posturile rămase neocupate după toate şedinţele publice organizate în luna august la nivelul ISJ Vaslui sunt în mediul rural, în special în localităţile izolate.

Cele mai citite

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Traficant de canabis, arestat preventiv pentru 30 de zile

Un traficant de canabis a primit mandat de arestare preventivă, pentru trafic de droguri de risc, pe care le-ar fi comercializat în proximitatea unui...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă