16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHoria Tecău cucereşte America

Horia Tecău cucereşte America

 

Constănţeanul s-a calificat pentru prima oară în sferturile de finală ale ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open.

Constănţeanul Andrei Pavel este considerat cel mai bun tenisman român de la Ilie Năstase. Acesta a reuşit să se apropie de top 10 ATP şi a avut evoluţii excelente în toată cariera sa. Acum, un alt constănţean încearcă să calce pe urmele lui „Nasty”. Chiar dacă evoluează doar în turneele de dublu, Horia Tecău este în momentul de faţă cel mai bun jucător de tenis din România în ierarhiile mondiale.

Alături de suedezul Robert Lindstedt, Horia Tecău a reuşit să joace anul acesta a doua finală consecutivă la Wimbledon, cel mai important turneu de tenis din lume. Imediat după participarea la turneul din Anglia, constănţeanul a trecut oceanul pentru a evolua în turneele din SUA şi Canada. Toate acestea au fost pregătitoare pentru US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Rezultatele înregistrate la turneele disputate pe suprafaţă hard nu au fost convingătoare. De două ori consecutiv, Tecău a cedat încă de la primul meci. Odată ajuns la US Open, dublul româno-suedez a reuşit să îşi revină şi să acumuleze primele victorii pe suprafaţă dură.

Cotaţi cu a şaptea şansă la victoria finală, Tecău şi Lindstedt au confirmat până acum aşteptările organizatorilor şi suporterilor. Cei doi s-au calificat în sferturile competiţiei, o premieră pentru Tecău. În meciul pentru calificarea în sferturile întrecerii, Tecău şi Lindstedt au trecut de italienii Daniele Bracciali şi Potito Starace, după două seturi câştigate la tiebreak, 7-6 (4), 7-6 (3).

În sferturi, Tecău şi Lindstedt vor întâlni altă pereche italiană, Simone Bolelli/Fabio Fognini, victorioasă cu 7-5, 6-4 în faţa cuplului Mark Knowles (Bahamas)/Xavier Malisse (Belgia).

Drumul spre finala competiţiei pare a fi bătătorit deoarece pe partea de tablou pe care se află Tecău şi Lindstedt nu mai sunt decât favoriţii nr. 3 Michael -Lodra (Franţa)/Nenad Zimonjic (Serbia). Dacă îşi confirmă statutul de favoriţi, Tecău şi -Lindstedt îi vor întâlni pe aceştia în semifinale. 

Urcă din nou

În urmă cu două săptămâni, Horia Tecău reuşea să urce pentru prima oară între primii 10 jucători de dublu ai lumii. Constănţeanul a stat pe locul 9 doar o săptămână pentru ca apoi să iasă din top 10. Cele 360 de puncte pe care şi -le-au asigurat o dată cu accederea în sferuri la US Open vor facilita un nou salt al lui Tecău în ierarhia de dublu. Dacă vor reuşi să se califice în semifinalele întrecerii de la New York, saltul ar fi unul şi mai consistent.

2 finale de Mare Şlem a jucat Horia Tecău în carieră, ambele pe iarba de la Wimbledon.

Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Mihai Teja, debut cu stângul pe banca lui Vejle!

Mihai Teja a pierdut primul meci în calitate de antrenor principal al echipei daneze Vejle, scor 1-2 împotriva lui FC Copenhaga, după ce formația...

Doi pensionari au rămas fără locuință în urma unui incendiu. Focul a fost pus chiar de către fiul lor

Doi pensionari din comuna Deleni, județul Iași, au rămas sub cerul liber, după ce casa le-a fost distrusă de un incendiu în noaptea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă