18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportSăftoiu îi propune lui Funeriu ca elevii să poată opta pentru "Cornul...

Săftoiu îi propune lui Funeriu ca elevii să poată opta pentru „Cornul şi laptele”

Deputatul PNL Adriana Săftoiu i-a propus ministrului Educaţiei Daniel Funeriu , într-o scrisoare, ca, la începutul anului şcolar, fiecare elev să opteze pentru programul „Cornul şi laptele” şi, în funcţie de aceste opţiuni, să fie stabilită cantitatea produselor care va fi livrată fiecărei şcoli, potrivit Mediafax.

Săftoiu a adăugat că, de aceea, a cerut în repetate rânduri o analiză a derulării acestui program, găsirea unor alternative la acele produse şi stoparea risipirii banilor publici.

„Pe fond, interesul nu ar trebui să se oprească doar la bifarea unui program fără să ţinem cont de realitatea elevilor, de semnalele primite din partea şcolilor care atrag atenţia asupra ineficienţei acestui program”, a mai arătat deputatul PNL în scrisoare.

Ea a menţionat că nu susţine întreruperea programului, ci adaptarea lui la numărul copiiilor care într-adevăr optează pentru produsele incluse în program, precum şi găsirea unor soluţii alternative pentru „Cornul şi lapte”.

Potrivit lui Săftoiu, propunerea privind includerea unei mese calde pe zi este excepţională, dar e nerealistă.

„Domnule ministru, pentru a opri cel puţin risipa de bani şi energie, vă propun ca la începutul acestui an şcolar fiecare elev să opteze pentru acest program şi în funcţie de opţiuni să fie stabilită cantitatea produselor care va fi livrată fiecări şcoli”, a mai arătat Săftoiu în scrisoare.

Ea a propus şi ca programul „Fructe în şcoli” să fie reglementat, deoarece anul şcolar anterior s-a desfăşurat total deficitar.

Cele mai citite

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...
Ultima oră
Pe aceeași temă