13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreţul petrolului scade pe fondul îngrijorării privind evoluţia economiei globale

Preţul petrolului scade pe fondul îngrijorării privind evoluţia economiei globale

Preţurile petrolului au scăzut pe fondul îngrijorării că Statele Unite ar putea reintra în recesiune, al temerilor privind nivelul datoriilor publice din zona euro şi al percepţiei unei încetiniri a creşterii economice din China, relatează BBC News, citat de Mediafax.

Ţiţeiul american a pierdut 1,50 dolari pe baril, ajungând să se tranzacţioneze cu 84,95 dolari barilul, în timp ce petrolul Brent a scăzut cu 1,80 de dolari pe baril, la 110,53 dolari barilul.

Aceste scăderi survin anunţului de vineri al Departamentului american al Muncii, potrivit căruia în economia SUA nu a fost înregistrat nici un nou loc de muncă în luna august. Rata şomajului din Statele Unite a stagnat, de asemenea, în august, la 9,1%.

În Europa, principalii indici bursieri au înregistrat scăderi, ca urmare a îngrijorării privind nivelul datoriilor publice din zona euro. Indicele german Dax a coborât, luni, în primele ore de tranzacţionare, cu 2,6%, la fel ca indicele francez Cac 40.

În acelaşi timp, datele citate de BBC News arată că sectorul serviciilor din China a înregistrat în august cel mai lent ritm de creştere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă