18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportUdrea: Pe viitor trebuie să fim mai atenţi în legătură cu depunerea...

Udrea: Pe viitor trebuie să fim mai atenţi în legătură cu depunerea modificărilor la Statutul PDL

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, că reprezentanţii PDL trebuie să fie mai atenţi pe viitor în legătură cu depunerea documentelor referitoare la modificările la Statutul partidului, relatează Mediafax.

Udrea a fost, întrebată înainte de şedinţa BPN a PDL, dacă ea consideră că PDL funcţionează în ilegalitate având în vedere că nu au fost depuse, la instanţă, în termenul prevăzut de lege, modificările la statut.

„Înţeleg că da, înţeleg că nu avem un termen de decădere, că între timp s-au depus amendamentele. Trebuie să fim mai atenţi pe viitor, asta e clar”, a adăugat Udrea.

Încetarea activităţii Partidului Democrat Liberal şi radierea acestuia a fost solicitată de un bărbat Tribunalului Capitalei, dar şi Ministerului Public, instituţie care a însă a direcţionat cererea petentului către instanţă.

Petiţia adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Viorel Rînghilescu, prezentată în cadrul unei emisiuni la Antena 3 „ca reprezentând dovada faptului că, Ministerul Public a fost sesizat de o persoană interesată în legătură cu încetarea activităţii acestui partid politic, care nu ar fi respectat dispoziţiile legii partidelor politice şi trebuia să solicite Tribunalului Bucureşti radierea, a vizat o cauză aflată pe rolul acestei instanţe de judecată, în care petentul este parte”, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, presei.

Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie, în 8 septembrie, cererea lui Viorel Rînghilesci, preşedintele Partidului Democrat, de dizolvare a PDL, întrucât acest partid nu şi-a înregistrat în termen legal documentele adoptate în urma Convenţiei Naţionale din 14 mai 2011.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că modificările la Statutul PDL au fost depuse cu întârziere la Tribunal şi a recunoscut faptul că responsabilitatea aparţine secretarului general al partidului.

„Modificările au fost depuse cu întârziere. Termenul de 30 de zile este de recomandare, instanţa va aprecia şi va da o soluţie, pe care noi o vom respecta”, a spus Oltean.

El a arătat că secretarul general al partidului „ar fi trebuit să urmărească chestiunea asta”.

Modificările la Statutul PDL au fost adoptate la Convenţia Naţională din 14 mai.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la Eforie Nord, că termenul de 30 de zile prevăzut în Legea partidelor politice pentru înregistrarea la Tribunal a modificărilor la Statut este „un termen de recomandare, nu de decădere”.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă