12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConfruntări între susţinători şi adversari ai lui Hosni Mubarak, înaintea reluării procesului...

Confruntări între susţinători şi adversari ai lui Hosni Mubarak, înaintea reluării procesului său

Confruntări între câteva zeci de susţinători şi adversari ai fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak au avut loc în apropiere de clădirea Tribunalului unde procesul său urmează să fie reluat luni dimineaţă, relatează AFP, citat de Mediafax.

Forţele de ordine au intervenit pentru a pune capăt incidentelor, în apropiere de Şcoala de poliţie de la periferia capitalei Cairo, unde se află sediul Tribunalului responsabil cu judecarea preşedintelui înlăturat de la putere.

Manifestanţii care îl susţineau pe Mubarak au scandat „nu te vom abandona”, în timp ce adversarii săi strigau „pedeapsa, pedeapsa, ne-au fost ucişi copiii cu gloanţe”.

Procesul fostului preşedinte urmează să fie reluat luni dimineaţă, cea de-a treia audiere fiind consacrată definirii responsabilităţilor pentru uciderea unor manifestanţi de către lunetişti, în timpul revoltei din ianuarie/februarie.

Acest proces istoric s-a deschis la 3 august, în faţa unui Tribunal care are sediul la o Şcoală de poliţie de la periferia Cairo. A doua audiere a avut loc la 15 august.

Contrar primelor două audieri, şedinţa de luni nu va mai fi difuzată în direct la televiziune.

Reprimarea revoltei din Egipt, care a condus la înlăturarea lui Mubarak de la putere la 11 februarie, s-a soldat oficial cu aproape 850 de morţi.

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

VIDEO Ninge pe cel mai înalt drum din România. Lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează cu utilaje de deszăpezire

Ninge pe cel mai înalt drum din țară, Transalpina, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale acționează pentru îndepărtarea zăpezii. Stratul de zăpadă este de 1...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă