12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Vezi situaţia finală în judeţul Sibiu

CONTESTAŢII BAC 2011, sesiunea de toamnă: Vezi situaţia finală în judeţul Sibiu

15 elevi au promovat cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, în urma rezolvării contestaţiilor, promovabilitatea crescând cu 0,64, relatează Mediafax

Peste două sute de constestaţii au fost depuse, în judeţul Sibiu, de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la probele celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat, iar lucrările vor fi reevaluate într-un centru de corectare din judeţul Alba.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Constantin Gorun, un număr de 223 de contestaţii au fost depuse de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la probele examenului de bacalaureat.

„Avem un număr de 223 de contestaţii. Mi se par puţine faţă de căte au fost în vară şi chiar faţă de anul trecut, în cea de-a doua sesiune. Cred că elevii şi-au dat seama că nu prin contestaţie se măreşte o notă la un examen. Oricum, cred că au avut şi experienţa celor care, în vară, luaseră bacalaureatul şi, din cauza unei contestaţii la o materie unde au vrut să ia notă mai mare, după reevaluare l-au picat”, a declarat, luni, Constantin Gorun.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii, respectiv 91, au fost depuse la matematică, 73 la limba română, 29 la biologie, 11 la chimie, iar la restul materiilor s-au depus sub zece contestaţii.

Gorun a mai anunţat că lucrările elevilor din judeţul Sibiu sunt corectate într-un centru din judeţul Alba, unde urmează să fie trimise în cursul zilei de luni.

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, este de 21,95 la sută, comparabilă cu cea din anul trecut, când a fost în jur de 30 de procente.

La a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.912 elevi din întreg judeţul Sibiu, dintre care au fost prezenţi în sălile de examen doar 1.567.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, promovabilitatea în judeţul Sibiu a fost de 53,32 la sută, peste media pe ţară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă