18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIncendiu la Fabrica de scule din Râşnov

Incendiu la Fabrica de scule din Râşnov

Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o veche hală a Fabricii de scule din Râşnov. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ((ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, cel mai probabil focul a fost provocat de folosirea necorespunzătoare a unui aparat folosit la lucrările de dezafectare a halei.

„Acoperişul a ars pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, au ars scule, dispozitive şi mase plastice. Din fericire nu au fost victime, dar se fac cercetări pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului. Cel mai probabil acesta s-a produs de la aparatul autogen cu care se lucra la dezafectarea unei hale”, a declarat Sfreja. La Fabrica de scule Râşnov mai lucrează doar o sută de angajaţi, care produc burghie, freze şi alezoare.

Sediu pentru nouă firme

Potrivit primarului din Râşnov, Adrian Veştea, clădirea fabricii a suferit în ultimii ani mai multe modificări. El a precizat că în cea mai nouă dintre hale au sedii nouă firme, din Norvegia, Belgia şi Italia, care produc mase plastice şi asamblează componente electronice. De asemenea, în spaţiile mai vechi, refăcute, funcţionează acum un restaurant.

Primarul din Râşnov a mai spus că sediul administrativ al fabricii va fi transformat în hotel şi că în timp, activităţile de producţie vor fi relocate într-o zonă periferică a oraşului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă