22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBaia de la mansardă

Baia de la mansardă

Goana după spaţiu reprezintă unul din motivele care îi determină pe mulţi proprietari să se înhame la efortul şi stresul presupuse de renovarea locuinţei.

Recuperarea fie şi a câtorva metri pătraţi în spaţiul util al locuinţei înseamnă, uneori, atât de mult pentru confortul general al familiei, încât orice strădanie pare justificată. Un bun exemplu în acest sens ni-l oferă cei doi membrii ai unei familii din Bucureşti care au decis să transforme spaţiul podului într-unul locuibil. Ei au amenajat aici un apartament cu toate funcţiile specifice: living, dormitor, bucătărie şi baie. Pentru baie au fost alocaţi 7 mp din cei 53 mp ai podului. Lucrările au început cu izolaţia termică a acoperişului şi a pardoselii. Aceasta s-a realizat cu vată minerală de sticlă cu inserţie din folie din aluminiu, care are rolul unei bariere de vapori. În această etapă, astereala a fost decupată pentru a putea fi montată o fereastră, avându-se în vedere faptul că, din cauza amplasării, baia nu beneficia de lumină naturală.

În continuare s-a trecut la construirea celor doi pereţi care izolează baia de restul mansardei. Aceştia au fost realizaţi din plăci de gips-carton, montate pe un schelet din profile metalice. Toate celelalte suprafeţe au fost, de asemenea, placate cu gips-carton. În zona plafonului, placarea a ridicat anumite probleme, cauzate de poziţionarea diferitelor planuri ale şarpantei. Finisarea acestor îmbinări a fost realizată cu mare atenţie, pentru a fi eliminat riscul apariţiei fisurilor.

Pentru instalaţii au fost folosite conducte din cupru. Acestea au fost racordate la centrala termică ce deserveşte întregul imobil ,după care au fost direcţionate prin pardoseala podului şi prin pereţii de gips-carton ai băii.

Obiectele sanitare şi-au găsit cu uşurinţă locul în cei 7 mp ai băii, mai ales că proprietarii au ales ca loc de îmbăiere o cădiţă de duş de 100×100 cm. Acesteia i s-a adăugat o cabină din sticlă.

Pereţii au fost placaţi pe întreaga suprafaţă cu fainţă în plăci mari şi în două culori diferite. Pe pardoseală a fost montată gresie de culoare bej. 

Constantin Stefan
Constantin Stefan
Constantin Stefan
Cele mai citite

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...
Ultima oră
Pe aceeași temă