16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO Cele mai impresionante autostrăzi ale lumii

FOTO Cele mai impresionante autostrăzi ale lumii

Drumurile au fost dintotdeauna de mare importanţă pentru civilizaţia umană. Ele leagă comunităţi şi oameni şi pe măsură ce civilizaţia noastră au evoluat, nevoia pentru drumuri tot mai bune şi mai rapide a devenit vitală pentru societate. De la cele mai lungi, la cele mai aglomerate şi cele mai periculoase, businessinsider.com a alcătuit o listă a celor mai impresionante autostrăzi construite vreodată.

Cele mai rapide autostrăzi din lume sunt în Germania

Cunoscute ca fiind cele mai rapide autostrăzi din lume, Autobahnen sunt destinate exclusiv maşinilor. Este strict interzis pentru biciclete, mopeduri sau alte mijloace de transport care nu pot circula cu peste 60 km/h să intre pe Autobahnen.

Fiind autostrăzile naţionale ale Germaniei, ele sunt numite Bundesautobahn (BAB), ceea ce se traduce prin „drum federal pentru maşini”. Deşi 52% din BAB nu are o limită de viteză, este recomandat a se circula cu o viteză limită de 130 km/h. Alte zone ale autostrăzilor au limita de viteză impusă de condiţiile meteo sau de trafic.

Din cauza vitezei mari cu care cele mai multe autovehicule circulă pe Autobahnen, este ilegal să opreşti pe autostradă dacă acest lucru nu este necesar, iar acest lucru se referă şi la pana de benzină.

Alte drumuri fără limită de viteză sunt în Nepal şi India.

Big Dig, cel mai scump proiect de autostradă

Autostrada numită Big Dig din Boston a fost o idee care a costat 2,8 miliarde de dolari în 1985 şi a crescut până la 14,8 miliarde, ajungând să fie cel mai scump proiect de autostradă din istorie.

Construcţia a început în 1991 şi a dus la răni mortale pentru patru muncitori, precum şi la moartea unui motociclist atunci când o placă de beton s-a prăbuşit peste el. Structura complexă a fost terminată în 2007.

Drumul Yungas, cel mai periculos drum construit vreodată

Lung de mai puţin de 80 de kilometri şi lată de doar trei metri, drumul Yungas, din Bolivia, ucide aproximativ 200-300 de călători în fiecare an. Trecând pe coasta unui munte din Anzi, drumul duce din oraşul La Pez în regiunea Yungas şi a fost numit cel mai periculos drum din lume în 1995, de Inter-American Development Bank.

Autostrada Panamericană, ce-a mai lungă din lume

Încă din 1923, planul era să se facă o autostradă din Alaska până în Chile. Autostrada Panamericană este cel mai lung sistem de autostradă, care se întinde pe aproximativ 25.749 de kilometri şi trece prin 16 state, inclusiv Statele Unite, Mexic, Canada, Costa Rica şi Peru.

Autostrada 401, cea mai aglomerată din America de Nord

420.000 de autovehicule trec zilnic prin unele părţi ale acestei autostrazi. De la terminarea ei, în 1960, autostrada leagă părţile sudică, centrală şi estică a provinciei Ontario, din Canada.

Autostrada Katy, cea mai lată din lume

Cu până la 26 de benzi în unele locuri, Autostrada Katy este cea mai lată din lume şi 219.000 de autovehicule circulă pe ea în fiecare zi. Construită îniţial în anii 60, ea se întinde pe o fâşie de 37 de kilometri de la intersecţia ei cu Autostrada Interstatală 610 până în oraşul Katy, din Texas.

Autostrada Karakoram, cea mai înaltă din lume

Autostrada Karakoram este cea mai înaltă din lume, la 4.876m altitudine şi trecând prin trei regiuni muntoase: Munţii Himalaya, Karakoram şi Pamir. Drumul se întinde pe 804 kilometri şi leagă regiunea Xinjiang din China de Islamabad, capitala Pakistanului.

În 1963, Pakistan şi China au semnat un acord cu privire la construirea unui drum de care ar putea beneficia ambele ţări. În 1986, Autostrafa Karakoram a fost oficial deschisă călătorilor şi a legat China de ţările din centrul Asiei.

Drumul Tuen Mun din Hong Kong

Este cunoscut pentru numărul mare de accidente şi se crede chiar că ar fi bântuit de o fantomă, care produce toate aceste accidente. Drumul Tuen Mun a fost construit în 1977 pentru a lega regiunile Tuen Mon şi Tsuen Wan din China.

Tunelul Guoliang

În Munţii Taigang din China există un drum lung de puţin peste un kilometru, numit Tunelul Guoliang. În 1972, 13 săteni au început să sape un drum pe versantul muntelui pentru a lega satul lor de lumea exterioară. Pe 1 mai 1997, drumul a fost deschis călătorilor.

Cele mai citite

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...

Companiile din construcții se confruntă cu deficit de personal și volume mai mici de lucrări

Companiile care activează în domeniul construcțiilor și-au încetinit creșterea, după ce estimările de la începutul anului au fost date peste cap de modificările venite...
Ultima oră
Pe aceeași temă