17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBoc: Nu pot să spun că sunt nefericit, am un salariu oarecum...

Boc: Nu pot să spun că sunt nefericit, am un salariu oarecum decent, de 5.300 lei

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, că nu se poate declara un român nefericit, pentru că venitul său în calitate de şef al Guvernului, de 5.300 lei, este oarecum decent, fiind mai mare decât venitul mediu al românilor, citează Agerpres.

Prezent la o emisiune la postul B1 TV, premierul a fost întrebat de moderator despre sondajul Gallup potrivit căruia numai 16% dintre români se declară fericiţi, restul invocând ca principala cauză a nefericirii lor lipsa banilor.

Premierul a arătat că fericirea este totuşi un concept filosofic relativ, însă, pornind de la criteriul banilor, nu se poate declara un om complet nefericit având în vedere salariul său de premier.

„Nu pot să mă declar un om complet nefericit, pentru că veniturile mele sunt mai mari decât veniturile medii ale românilor. Eu, în calitate de prim-ministru, am un salariu de aproximativ 53 milioane de lei vechi (aprox. 1.230 euro n.r.), deci nu pot să spun că sunt nefericit pentru că salariul meu este oarecum decent”, a spus şeful Guvernului.

Pe de altă parte, el a adăugat că se „declară nemulţumit şi îngrijorat” cu privire la criza economică din lume şi din Europa, care are consecinţe directe şi pentru România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă