15.7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialSteag al unei organizaţii horthyste, sfinţit la Cluj

Steag al unei organizaţii horthyste, sfinţit la Cluj

Steagul unei organizaţii horthyste, Ordinul Vitejilor, a fost sfinţit, duminică dimineaţa, în biserica romano-catolică Sfântul Mihail. Extremiştii maghiari care au participat la această ceremonie au sfârşit evenimentul prin intonarea imnului Ungariei.

Ce înseamnă Ordinul Vitejilor?

Ordinul Vitejilor a fost înfiinţat de dictatorul ungur Miklos Horthy, în anul 1920. Această organizaţie urma să ţină vie „conştiinţa maghiară” în toate teritoriile care aparţinuseră Ungariei habsburgice. În timpul comunismului, această organizaţie a fost desfiinţată, împreună cu alte asociaţii fasciste. După căderea comunismului, Ordinul Vitejilor a fost reînfiinţat.

La Cluj, a fost înfiinţată o filială a acestuia, Scaunul Vitejilor. Steagul acestuia a fost sfinţit azi. Drapelul a fost adus de o delegaţie de 25 de persoane. La ceremonie au asistat 250 de persoane. „Scaunul Vitejilor are ca scop păstrarea tradiţiilor şi a culturii maghiare”, a spus preşedintele organizaţiei clujene, Rozalia Tokay.

 

Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă