21.7 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialUmanoidul trimis in spatiu a vorbit pentru prima oara. VEZI AICI ce...

Umanoidul trimis in spatiu a vorbit pentru prima oara. VEZI AICI ce a spus

Omenirea a intrat într-o noua eră, aceea a explorărilor spaţiale în care misiunile sunt conduse de roboţi umanoizi. Primul pas a fost făcut prin trimiterea în spaţiu a lui Robonaut 2, sau R2, aşa cum a fost botezat de creatorii săi. Robotul este capabil să execute aceleasi mişcări pe care le-ar putea executa un astronaut.

R2 are şi un cont Twitter prin intermediul căruia ţine legătura cu publicul care doreşte să fie la curent cu ce face . Acesta este administrat de inginerii care l-au creat, sub pseudonimul „AstroRobonaut”.

„Un pas mic pentru om, un pas mare pentru cei făcuţi din tablă”, spune prima postare a robotului pe Twitter, parodiind celebra frază enunţată de Neil Amstrong în 1969, atunci când acesta a devenit primul om care a călcat pe suprafaţa Lunii.

R2 are aproximativ un metru şi 150 de kg. Este realizat din aluminiu şi fibră de carbon placată cu nichel. Este dotat cu peste 350 de senzori care pot simţi chiar şi un fulg. R2 este evaluat la 2.5 milioane de dolari.

Obiectivul acestuia nu este de a-i înlocui pe astronauţi, ci de a-i ajuta. Între sarcinile pe care R2 le-ar putea avea ar putea fi acţiuni de curăţare, activităţi tehnice în condiţii extreme de cald sau frig, asistenţă oferită astronauţilor sau manipularea elementelor toxice.

Dacă misiunea va fi un success, viitori droizi ar putea fi trimişi în spaţiu să aibă grijă de sateliţi. Aceştia ar putea fi trimişi chiar şi pe Marte pentru a pregăti sosirea oamenilor pe planeta roşie.

 

 

Cele mai citite

Piața RCA a crescut cu 3% în primele șase luni din 2024, însă liderii înregistrează încetiniri

Piața RCA a continuat să crească ușor în prima jumătate a anului 2024, înregistrând un avans de 3% în volumul de prime brute subscrise,...

Prefectul de Galați cere instituirea stării de alertă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat încă o persoană decedată, pe raza localităţii Griviţa din judeţul Galaţi, numărul total ajungând la şapte Solicitarea...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă