20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMAE: Mioara Mantale în funcţia de consul general la Strasbourg

MAE: Mioara Mantale în funcţia de consul general la Strasbourg

Personalităţi ale vieţii publice pot fi propuse în mod excepţional pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, în legătură cu numirea fostului prefect al capitalei, Mioara Mantale, în funcţia de consul general la Strasbourg, relatează NewsIn.

Nominalizarea pentru funcţia de consul general este făcută de MAE şi se aprobă de către primul-ministru al României, a arătat Doris Mircea.

Ea a menţionat că articolul 13 din legea 269/2003 se referă la gradul profesional de consul general, şi nu la funcţia de consul general corespunzătoare calităţii de şef de misiune consulară.

„Conform legislaţiei în vigoare, pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară pot fi propuse pentru numire, în mod excepţional, personalităţi ale vieţii publice care îndeplinesc condiţiile pentru admiterea în rândul corpului personalului diplomatic şi consular al României. În acest caz, nu este necesar ca persoanele nominalizate să fi făcut parte anterior din corpul diplomatic şi consular al României”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAE.

Ea a adăugat că noul consul al României la Strasbourg, Mioara Mantale, este doctor în drept din anul 2007, având o vastă experienţă profesională în domeniul juridic. De asemenea, doamna Mantale a efectuat numeroase cursuri de formare profesională în România şi în străinătate în domeniul juridic şi al administraţiei publice, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAE.

Doris Mircea a mai spus că noul consul general al României la Strasbourg vorbeşte fluent trei limbi străine – engleză, franceză, italiană – şi îl va înlocui pe Marcel Alexandru, al cărui mandat s-a încheiat.

Guvernul a decis miercuri, prin hotărâre, numirea fostului prefect al capitalei, Mioara Mantale, în funcţia de consul general, şef al Consulatului General al României de la Strasbourg.

Fostul prefect al capitalei a demisionat în aprilie 2011 din postul de inspector guvernamental, pe care îl ocupa din vara anului trecut. În iulie 2010, Mioara Mantale a fost eliberată din postul de subprefect al capitalei şi trecută pe un post de inspector guvernamental în cadrul SGG, ca urmare a deciziei executivului de a reduce numărul subprefecţilor în Bucureşti de la trei la două posturi.

Mantale a deţinut, din 2005, şi funcţia de prefect al Capitalei, devenind subprefect în august 2007, în timpul guvernării Tăriceanu.

Cele mai citite

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....

Irlanda amendează Meta cu 91 de milioane de euro pentru o încălcare a datelor din UEDublin, IRL – 27 septembrie 2024, ora 11:51

Un regulator irlandez care ajută la supravegherea protecției datelor în Uniunea Europeană a anunțat vineri că a amendat Meta, compania deținătoare a Facebook, cu...

Record de returnare a ambalajelor în sistemul Garanție Returnare

În primele nouă luni de funcționare a sistemului Garanție Returnare (SGR), românii au returnat aproape 1,9 miliarde de ambalaje, iar luna trecută, peste un...
Ultima oră
Pe aceeași temă