13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAlibec a ales Belgia

Alibec a ales Belgia

Constănţeanul şi-a dat seama că nu poate face faţă concurenţei de la Inter şi a acceptat un împrumut în Belgia pentru a căpăta experienţă.

 

În urmă cu trei ani, FC Farul retrograda din Liga I. Printre vedetele echipei de atunci se afla şi Denis Alibec, un vârf de atac născut în Mangalia, în vârstă de 18 ani.

Jucătorul echipei de pe litoral era totodată vedeta echipei naţionale la categoria lui de vârstă şi chiar a cochetat cu naţio­nala sub 21 de ani, deşi vârsta nu impunea acest lucru.

O dată cu ajungerea Farului în eşalonul secund, patronul de atunci, Gheorghe Bosânceanu, a renunţat la echipă şi l-a vândut pe Alibec la celebra Internazionale Milano ­pentru suma de 800.000 de ­euro. ­Transferul a fost considerat unul dintre cele mai bune realizări de gruparea de la malul mării. Vârsta fragedă şi faptul că venea de la o echipă retrogradată nu l-au recomandat pe Alibec pentru prima echipă, acesta fiind timis la echipa de tineret, Inter Primavera.

Evoluţiile constant bune, golurile marcate şi faptul că muncea destul de mult la antrenamente l-au propulsat pe constănţean în lotul mare al echipei pentru două runde din Serie A. A revenit însă la echipa de tineret, dar anul acesta a împlinit vârsta care nu îi mai permite să joace acolo.

Inter a căutat să îl împrumute pe constănţean în eşalonul ­secund din Italia, dar în cele din urmă s-a găsit o soluţie mai bună. Denis Alibec a ajuns la Mechelen, în Belgia, unde va juca în următorul sezon.

Constănţeanul este conştient că mutarea în Belgia este benefică pentru cariera lui. „Mai sunt nişte lucruri de pus la punct, dar voi juca un an la FC Mechelen. Ştiu că este o ­echipă bună, mereu este printre primele, şi aştept cu nerăbdare să joc. Sper să evoluez cât mai mult, deoarece vreau să acumulez experienţă, să devin mai puternic şi să revin la ­Inter”, a spus Alibec.

Jucătorul constănţean nu a ajuns la orice echipă din ­Belgia, ci la ­formaţia care conduce în campionat cu un bilanţ de trei victorii şi doar o înfrângere.

Matei, rezervă în Liga I

Denis Alibec a avut la Farul un coechipier considerat cel puţin la fel de talentat. Cosmin Matei era şi el internaţional de tineret şi titular în formaţia ­constănţeană. Acesta a mai rămas pe litoral un sezon după retrogradare, pentru ca apoi să ajungă la Steaua. A evoluat foarte puţin pentru gruparea din Ghencea, iar apoi a dat probe la Unirea Urziceni. În cele din urmă, a ajuns la Astra Ploieşti, unde este rezervă şi îl are ca antrenor pe Marius Şumudică, tehnician sub comanda căruia a jucat şi la Farul. Cei doi nu au avut o ­colaborare tocmai ­fructuoasă.

 

800.000 de euro – atât a plătit Internazionale Milano pentru a-l transfera pe Alibec.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă