15.7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialInterlopii fac legea în Ardeal

Interlopii fac legea în Ardeal

Oraşele din Transilvania se transformă tot mai mult în scene în care se petrec răfuieli sângeroase. Nici chiar oraşele renumite altădată pentru tihnă şi calm nu au scăpat. Ultimele două incidente de acest fel s-au petrecut în Reghin şi în Mediaş.

 

Înjunghiat în plină stradă

Un bărbat a murit după ce a fost înjunghiat în inimă de un alt bărbat, cu care a avut un conflict mai vechi. Crima a avut loc în faţa Primăriei din Reghin. În asasinat a mai fost implicat un bărbat, complice al ucigaşului. Crima s-a petrecut sub ochii copilului victimei, care a fugit de la faţa locului.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Dan Oltean, a declarat că asasinatul s-a produs în jurul orei 10.30.

Procurorii au stabilit că cei doi atacatori au sărit pe maşina bărbatului. Ei au încercat, iniţial, să-l scoată din autoturism. Speriată, victima a tamponat o maşină parcată, în încercarea de a scăpa de agresori. Din primele informaţii reiese că unul dintre cei doi agresori l-a lovit cu un cuţit în inimă pe bărbat. Criminalul a băgat mâna în maşină pe geam şi l-a lovit pe şofer. În maşină se afla şi copilul acestuia.

Bărbatul înjunghiat a fost transportat la spitalul din localitate, unde a murit, în ciuda îngrijirilor acordate de medici.

Directorul Spitalului din Reghin, Iuliu Moldovan, a declarat că victima a fost adusă la unitatea medicală de un echipaj SMURD şi că echipa medicală a încercat resuscitarea acesteia timp de 45 de minute, însă fără rezultat

Cei doi agresori au fugit, dar au fost prinşi ulterior. Ce doi asasini erau romi din cartierul Apalina, potrivit unor surse judiciare. Aceleaşi surse afirmă că toţi cei trei bărbaţi implicaţi în accident aveau antecedente penale.

Adolescent împuşcat în Mediaş

Un incident grav s-a petrecut şi în oraşul Mediaş. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, un adolescent de 16 ani din oraş a fost împuşcat, în noaptea de duminică spre luni, în urma unui scandal.

„Trei persoane, printre care şi adolesccentul de 16 ani, au pătruns, în noaptea de duminică spre luni, în curtea unui bărbat din Mediaş cu intenţia clară de a-l agresa. Se pare că bărbatul în curtea căruia au intrat şi una dintre celelalte trei persoane au avut un schimb dur de replici în stradă cu puţin timp înainte, când bărbatul s-a întors acasă şi încerca să intre cu maşina în curte”, afirmă inspectorul Balteş, citat de agenţia de presă Mediafax. „Când cei trei au intrat peste el în curte, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a luat un pistol cu bile de cauciuc şi a tras trei focuri de armă”, a mai declarat Luciana Balteş.

Potrivit acesteia, bărbatul care a tras cu arma deţine legal pistolul cu bile e cauciuc, iar una dintre bilele trase l-a lovit pe adolescentul de 16 ani în picior. „Victima a fost transportată la spital, având o plagă împuşcată la coapsă. Starea pacientului este stabilă, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol”, a mai declarat Luciana Balteş.


Acuzat şi acuzator, în acelaşi timp

Bărbatul care a tras cu arma este cercetat penal, în stare de libertate, pentru loviri şi alte violenţe, dar, pentru că şi el a suferit câteva leziuni în urma altercaţiei cu cei trei agresori, a anunţat că va depune plângere pentru violare de domiciliu şi agresiune. Bărbatul atacat susţine că s-ar fi aflat în legitimă apărare şi că a folosit pistolul doar pentru că aceasta era singura sa şansă să scape de cei trei agresori.

Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă