13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSecretele lui Ghiţă Mureşan

Secretele lui Ghiţă Mureşan

Fostul baschetbalist din NBA se află la Constanţa, unde îi învaţă pe copii tainele baschetului, dar şi că sportul înseamnă sănătate.

Baschetul la Constanţa nu se mai joacă de foarte mult timp la nivel înalt. Copiii care iubesc acest sport au doar şansa de a-şi vedea idolii la televizor. În această perioadă a apărut o oportunitate formidabilă pentru iubitorii sportului cu mingea la coş, în special copii.

Ghiţă Mureşan, fostul baschetbalist NBA, a venit la Constanţa şi, timp de patru zile destăinuie copiilor din tainele baschetului. Acţiunea face parte dintr-un program de popularizare a baschetului în România şi se numeşte „Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2011”. Pentru Mureşan, acest eveniment nu reprezintă doar un contact cu baschetul pentru copii ci un mod de a arăta că sportul este calea cea mai dreaptă şi cea mai sigură către sănătate.

„Aceste întâlniri pe care le avem cu copii nu dorim neapărat să le folosim pentru a-i învăţa pe copii baschet. Este greu ca în patru zile să înveţi multe. Principalul nostru scop este de a-i face pe copii să iubească baschetul, dar totodată să conştientizeze faptul că sportul este cel mai bun lucru. Prin sport îţi poţi clădi o sănătate de fier, iar sportul dezvoltă caractere şi lideri”, a declarat fostul baschetbalist.

Constanţa este capătul de linie al „Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2011”.

Până acum, evenimentul a mai avut staţii în Cluj, Timişoara, Braşov şi Bucureşti. Lista oraşelor poate fi mărită în următorii ani.

„Ne dorim să avem continuitate. Am primit invitaţii şi în alte oraşe, iar unde am fost am fost primiţi foarte bine. Avem copii cărora le-a plăcut atât de mult programul încât şi-au convins părinţii să meargă şi la evenimentul din alt oraş decât cel al lor.
Pentru mine este imortant că pot oferi înapoi comunităţii ceea ce am primit eu în urmă cu mult timp”, a mai spus Ghiţă Mureşan. 

600 de copii printre participanţi

„Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2011″ s-a desfăşurat în perioada 1-24 august, în cinci oraşe din România. Copiii participanţi au fost grupaţi pe două categorii de vârstă, 9-11 ani şi 12-14 ani. Din totalul de 600 de copii participanţi, 10% au fost copii instituţionalizaţi. Toată această acţiune a avut loc în perioada de vacanţă pe care fostul baschetbalist o petrece în România. Cu toate acestea, Ghiţă Mureşan a declarat: „A fost cea mai frumoasă vacanţă a mea! Am lucrat cu o mulţime de copii minunaţi”.

2 zile  mai poate fi găsit Ghiţă Mureşan la Constanţa, azi şi mâine, în parcarea centrului comercial Tom.

Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă