22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFOTO + VIDEO. Donald Trump, รฎn vizitฤƒ la Vatican. Preศ™edintele SUA se...

FOTO + VIDEO. Donald Trump, รฎn vizitฤƒ la Vatican. Preศ™edintele SUA se VA รฎntรขlni cu papa Francisc

Preศ™edintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump a ajuns la Roma, într-o primฤƒ etapฤƒ a turneului sฤƒu european. Însoศ›it de prima doamnฤƒ, Melania Trump, ศ™eful Administraศ›iei de la Casa Albฤƒ se va întâlni cu Papa Francisc ศ™i cu prim-ministrul Italiei, Paolo Gentiloni, potrivit Agerpres.

Avionul prezidenศ›ial Air Force One a aterizat marศ›i la ora localฤƒ 18.26 (16.26 GMT) pe aeroportul Fiumicino din Roma, unde au fost luate importante mฤƒsuri de securitate.

Preศ™edintele american urmeazฤƒ sฤƒ se întâlneascฤƒ la Vatican la orele 08.30 (06.30 GMT) cu papa Francisc cu care disensiunile par numeroase: piedicile în calea imigraศ›iei, liberalismul economic, vânzฤƒrile de arme, pedeapsa cu moartea. Dar cei doi lideri ar putea sฤƒ se concentreze asupra punctelor comune, ca lupta intransigentฤƒ împotriva avortului.

Dupฤƒ aceastฤƒ întâlnire, perechea prezidenศ›ialฤƒ americanฤƒ va avea privilegiul unei vizite private a Capelei Sixtine ศ™i a celebrei bazilici, capodoperฤƒ a lui Michelangelo ศ™i Bernini.

Ulterior, Donald Trump se va întâlni cu preศ™edintele ศ™i ศ™eful guvernului italian la Palatul Quirinale, în timp ce soศ›ia sa, Melania, le va face o vizitฤƒ copiilor bolnavi de la spitalul Bambino Gesu, iar fiica ศ™i consiliera sa Ivanka va merge la comunitatea catolicฤƒ Sant'Egidio, în centrul Romei, pentru a discuta despre lupta împotriva traficului de migranศ›i.

Vineri ศ™i sâmbฤƒtฤƒ, Donald Trump se va afla din nou în Italia pentru a participa la summitul G7 la Taormina, în Sicilia.

Cele mai citite

Sarea recristalizatฤƒ din Romรขnia care provine dintr-un zฤƒcฤƒmรขnt vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizatฤƒ vรขndutฤƒ de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului ศ™i Turismului: โ€žศ˜tiaศ›i...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ