7.9 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialTuriştii pot vizita turla bisericii Sfântul Mihail

Turiştii pot vizita turla bisericii Sfântul Mihail

Un nou obiectiv turistic este deschis, de azi, vizitatorilor. Turla bisericii romano-catolice Sfântul Mihail, din Piaţa Unirii din Cluj, va fi putea fi vizitată fără restricţii. Turiştii vor putea să viziteze construcţia care constituie unul dintre cele mai interesante puncte din care poate fi observat centrul medieval al oraşului.

Anunţul referitor la deschiderea turlei a fost făcut de prim-epitropul parohiei romano-catolice, fostul viceprimar al Clujului, Janos Boros. El a declarat că turla va fi deschisă ca o activitate aparte în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, care au loc în perioada 15 – 21 august. Janos Boros a declarat că, pe viitor, turiştii vor putea vizita zilnic turla bisericii, în schimbul unor mici donaţii, care vor fi folosite pentru restaurarea monumentelor istorice. „Pe viitor, turiştii vor putea vizita şi podul bisericii, care este o construcţie cu adevărat impresionantă”, a spus Janos Boros.

Monument important

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail este considerată drept unul dintre cele mai importante simboluri ale artei gotice din Transilvania. Ea a fost ridicată de coloniştii saşi, iar în prezent, ea este folosită de comunitatea romano-catolică de limba maghiară din oraş.

Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă