17.6 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialBucureşti: Trei hoţi de cabluri, prinşi de Poliţie

Bucureşti: Trei hoţi de cabluri, prinşi de Poliţie

Trei hoţi de cabluri de cupru au fost prinşi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de o patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB), ei spunând că sunt muncitori din echipele de noapte ale constructorului care se ocupă cu reabilitarea centrului istoric al Capitalei, informează Mediafax.

Cei trei veniseră cu târnăcoapele în centrul Capitalei, unde fusese turnat proaspăt asfalt, pe strada Poştei, în spatele Muzeului de Istorie.

Doi au început să spargă astfaltul, iar al treilea le dădea indicaţii pe unde să facă şanţul pentru a scoate cablul de cupru, însă, în jurul orei 00.45, au fost surprinşi de poliţiştii locali. „Magneţii” – cum sunt numite persoanele care trăiesc din furtul de cablu şi fier vechi – au spus că sunt muncitori care fac parte din echipele de noapte ale constructorului care se ocupă cu reabilitarea centrului istoric.

Ulterior, ei au recunoscut că de câteva zile ochiseră cablul de cupru care făcea parte din reţeaua veche de alimentare cu energie şi stabiliseră că „marfa merita a fi scoasă” din caldarâm, adaugă sursa citată.

Cuprul urma să fie dus la un centru de recuperare al fierului vechi. Cei trei – C.D (24 de ani), N.M.C (27 de ani) şi L.C (18 ani) veniţi în Bucureşti din Ilfov, Buzău şi Maramureş – au fost reţinuţi şi duşi la Secţia 10 de Poliţie.

Acolo, s-a constatat faptul că unul dintre cei reţinuti de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti nu avea nici două luni de când fusese eliberat din penitenciar. C.D ispăşise o condamnare tot pentru furt de cabluri.

În ultimele şase luni, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a înregistrat 57 de cazuri în care hoţii de fier vechi au fost prinşi în flagrant.

Cele mai citite

Charles Michel despre acțiunile Israelului: A se apăra nu înseamnă totuşi o pedeapsă colectivă

"Israelul are dreptul să existe" şi "să se apere", "a se apăra nu înseamnă totuşi (a aplica) o pedeapsă colectivă", a subliniat marţi preşedintele...

Ucraina primește de la SUA un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari

SUA vor trimite Ucrainei un număr neprecizat de bombe cu dispersie cu rază medie de acțiune și o serie de rachete, artilerie și vehicule...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă