7.9 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialCum să reducem la jumătate factura termo

Cum să reducem la jumătate factura termo

Costurile pentru încălzire vor creşte semnificativ, după eliminarea subvenţiilor guvernamentale.

Eliminarea subven-ţiilor pentru încălzire va duce la creşterea exponenţială a costurilor de încălzire în cazul locuinţelor conectate la reţeaua de încălzire a oraşului. În condiţiile în care gigacaloria nu va mai fi subvenţionată, costurile de încălzire pentru un apartament de 2-3 camere vor urca la aproximativ. 700-800 lei pe lună. Laurenţiu Primo, reprezentantul în Europa al firmei coreene Sunjoy, afimă că există o modalitate pentru a ţine preţurile sub control. Este vorba de utilizarea unor sisteme care includ noi tehnologii, multe mai performante decât cele clasice.

„Panourile Sunjoy sunt o invenţie relativ recentă în domeniul încalzirii, un patent unic în lume care funcţionează pe bază de curent electric şi oferă o mulţime de avantaje faţă de toate celelalte sisteme de încălzire tradiţio-nale, avantaje care vor face ca în scurt timp majoritatea spaţiilor de locuit, a spaţiilor publice şi a halelor industriale să folosească această metodă de încălzire. Majoritatea specialiştilor în domeniu consideră acest sistem ca fiind sistemul de încălzire al viitorului”, spune Laurenţiu Primo.

Avantaje multiple

Omul de afaceri a declarat că aceste panouri au mai multe avantaje.

„În primul rând, instalarea lor se face foarte simplu, repede, uşor – fără aprobări, autorizaţii, proiect şi timp pierdut, fără şantier şi mizerie. Ele funcţionează pe bază de curent electric, 220 V, fără a fi necesară nici o modificare la reţeaua de curent a casei. Reţeaua nu este suprasolicitată, deoarece consumul lor este foarte mic! Costul curentului electric pentru încălzirea unui apartament de 2 camere se ridică în medie la doar 150-200 lei/lună.

Pe lângă acest aspect foarte important, panourile Sunjoy au termen de garanţie 10 ani – durata medie de viaţă a unui panou Sunjoy este de 25 ani, fără service şi revizii, fără consumabile, fără curăţat de calcar, fără curs apa pe la ţevi şi calorifere, fără schimbat filtre.  Practic, în 25 ani ieşi de 3-4 ori mai ieftin decât cu o centrală electrică sau pe gaz! În plus, factura de încălzire este cu până la 50% mai mică!”, mai spune reprezentantul companiei coreene. 


Ioni benefici

Dincolo de funcţie de încălzire, panourile coreene produc şi ioni benefici organismului uman. „Pe lângă radiaţia infraroşie care are funcţia de încălzire, panourile Sunjoy emit ioni negativi şi nanosilver, radiaţii cu efect terapeutic excepţional, dovedit ştiinţific prin teste efectuate în cele mai importante instituţii de profil din lume”, afirmă omul de afaceri. Printre efectele benefice ale acestor tablouri se numără şi sterilizarea atmosferei, dar şi eliminarea prafului, a igrasiei şi a mirosurilor neplăcute. Amănunte pe www.sunjoy.ro.

Cele mai citite

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă