16.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialGore Spintecătorul: „Eu nu am violat, doar am scurtat preludiul"

Gore Spintecătorul: „Eu nu am violat, doar am scurtat preludiul”

Interlopul Marius David, zis Gore, a înjunghiat un brancardier, în timp ce era tratat de medicii de la Urgenţe. Deşi terorizează de peste un deceniu Clujul, fiind acuzat în repetate rânduri de viol şi violenţă extremă, acesta a scăpat.

Poliţiştii se mulţumesc să remarce că  victimelor le este frică să depună mărturie.Unul dintre cei mai cunoscuţi in-ter-lopi din Cluj, Ma-rius David, zis Gore, a ajuns din nou după gratii, după ce ieri, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, a înjunghiat un brancardier.

Interlopul fusese internat pentru o indigestie, însă surse judiciare spun că Gore s-ar fi prezentat la Parchet sub influenţa drogurilor. El a reclamat faptul că persoane necunoscute ar fi intrat în casa sa şi i-ar fi injectat morfină. Mulţi clujeni cred că Gore, un personaj cu un cazier bogat, are probleme psihice, dupăce într-un interviu acordat unui site local de ştiri, acesta spunea că se crede reîncarnarea lui Jack Spintecătorul şi, totodată, a celebrului criminal Ioan Râmaru. El afirma că destinul său este să îi de-pă-şească pe cei doi „predecesori”.


Cuţitul adus de un „pretenar”

Se pare că bărbatul avea un cuţit ascuns în tricou, pe care este posibil să-l fi primit în timpul nopţii, de la un cunoscut care l-a vizitat în salon. Motivele pentru care Gore l-a atacat pe angajatul spitalului nu sunt cunoscute, însă medicii nu exclud posibilitatea ca acesta să fi consumat substanţe halucinogene. El a fost prins la câteva ore de la comiterea faptei, în apropiere de Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), unde de fapt s-a şi petrecut incidentul.

Potrivit şefului UPU, Dorin Mureşan, Gore a venit des în ultima vreme la Urgenţe, ultima oară pentru a se plânge medicilor de dureri abdominale. La rândul său, şeful poliţiei clujene, Marcel Bonţidean, a declarat că Gore s-a dus în jurul orelor 23.00 la spital pentru că era îngrijorat că nu avea poftă de mâncare, iar medicii au decis să-i administreze o perfuzie. „Suferea de indigestie”, spun surse medicale. Aceleaşi surse din conducerea Spitalulul Judeţean de Urgenţă afirmă că, pe tot timpul nopţii, el a stat liniştit, dar, de dimineaţă, aparent fără nici un motiv, s-a repezit asupra brancardierului, pe care l-a lovit cu cuţitul în braţul stâng şi în zona cutiei toracice. Din fericire, lama cuţitului nu a atins plămânul astfel că tânărul angajat al spitalului, Augustin Câmpeanu, de 33 de ani, se află acum în afara oricărui pericol, după ce a fost operat de urgenţă, chiar de către medicii cu care este coleg la UPU.

Cadrele medicale au sunat la poliţie imediat după incident, astfel că anchetatorii au ajuns în scurtă vreme în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă, de pe strada Clinicilor. Ulterior, mai multe echipaje ale poliţiei au fost trimise pe urmele lui Gore, inclusiv în locurile pe care se ştia că acesta le frecventează. Acasă la el, poliţiştii nu l-au găsit decât pe unul dintre cei doi fii ai acestuia. În jurul orei prânzului, ieri, Gore a fost prins în apropierea spitalului TBC, adică în arealul în care se află cele mai importante clinici din oraş, inclusiv UPU I.

Gore a fost reţinut, iar pe numele său s-a întocmit un dosar pentru infracţiunea de tentativă de omor. Şeful UPU I a mai precizat că este posibilă instituirea pazei în secţia de primire a urgenţelor deoarece cadrele medicale au început să se simtă în primejdie după acest incident.

„Eu nu am violat, doar am scurtat preludiul”

Pe numele său complet, Florin Marius David, Gore a început să fie cunoscut la începutul anilor ’90. Se mândrea peste tot că este şeful interlopilor din Cluj şi multă vreme făcea bani din taxele de protecţie pe care le cerea.

În 2001, a plecat în Spania pentru a scăpa de o condamnare pentru tulburarea liniştii publice din Cluj-Napoca, dar apropiaţii lui spuneau că se ascundea acolo de alţi interlopi din România. S-a întors la Cluj în 2005, extrădat, şi a fost încarcerat imediat la Penitenciarul Gherla. Acolo, Gore a fost diagnosticat cu schizofrenie şi eliberat după numai un an.

Femeile au fost marea sa dragoste şi poate pentru acest lucru avea să declare, mai apoi, că şi-a introdus 91 de bile de plexiglas în penis, atât timp cât a stat în închisoare pentru a „da pe spate femeile”. Mai apoi, fostul sportiv, ajuns interlop cu patalama, a participat pe la diverse emisiuni TV, unde încerca să explice violurile pentru care era acuzat şi a devenit autorul unei fraze memorabile: „eu nu am violat pe nimeni, doar am scurtat preludiul”.

Despre Gore se spunea că este consumator des de etnobotanice, lucru dovedit în luna martie a acestui an, când a fost găsit pe o stradă din Cluj plin de sânge şi cu un cuţit în mână, după ce a încercat, „fiind posedat de un duh rău”, să-şi taie gâtul. De altfel, înjunghierea brancardierului din Cluj ar fi fost precedată de o nouă partidă de consum de droguri. Surse judiciare spun că Gore ar fi mers, agitat, la Parchet.

Acolo, el ar fi reclamat faptul că ar fi intrat peste el, în casă, persoane necunoscute, care i-ar fi injectat morfină, cu intenţia de a-l determina să omoare pe cineva. Problemele psihice ale lui Gore au fost relevate şi în cadrul unui interviu pe care l-a dat unui site local. În acesta, Gore spunea că este reîncarnarea spiritului lui Jack Spintecătorul şi al lui Ioan Râmaru, un cunoscut criminal în serie care a terorizat România, în anii 1970. Gore spunea că ar fi ajuns într-un cimitir, unde spiritele celor doi i-au fi spus că destinul său este să ajungă mai mare decât ei. Interlopul a fost „eroul” a numeroase incidente.

La mijlocul anilor 1990, el ar fi bătut circa 100 de persoane, care se aflau într-un bar amenajat în Casa de Cultură a Studenţilor, pentru că i s-a părut că cineva s-a uitat urât la prietena sa. Nu s-a ales decât cu o amendă. De asemenea, a fost acuzat de mai mule violuri. Victimele sale nu au avut curajul să depună plângere la Poliţie, susţine unul dintre angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Cluj. De asemenea, Gore a fost protagonistul unui alt scandal, când a făcut sex cu actuala sa soţie într-o discotecă din Cluj. De fapt, Gore era spaima discotecilor din Cluj şi îşi făcea veacul la discoteca Sun. Principala sa sursă de venit erau recuperările de bani prin metode mai puţin ortodoxe, precum şi taxele de protecţie pe care le lua unor patroni de localuri.

„Gore a fost de mai multe ori în atenţia Poliţiei. Cercetările au fost îngreunate de faptul că victimele sale refuzau să depună declaraţii scrise, de teamă să nu fie ucise”, a declarat pentru RL un poliţist de rang înalt din Cluj. În anul 1996, Gore, care este absolvent al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti, i-a rupt mandibula unui tenor al Operei Naţionale Române din Cluj.

Zvonurile

Legenda spune că un karatist de 16 ani l-ar fi bătut măr pe Gore, în anul 2008, iar acesta s-ar fi liniştit până acum. O altă legendă spune că Gore ar fi plecat din Bucureşti, la câţiva ani după terminarea liceului, pentru că ar fi avut un conflict cu Fane Spoitoru, un alt interlop celebru. Motivul conflictului ar fi fost faptul că Gore ar fi „colectat” taxe de protecţie de pe teritoriul lui Fane Spoitorul. Interlopul povestea, într-un interviu din anul 2005, dat unui săptămânal din Cluj, că mama sa ar fi lucrat ca funcţionar al Comisiei pentru Apărare din Senat.

Cele mai citite

Accident cu doi tineri decedați și 20 de persoane rănite în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu

Un accident tragic a avut loc în Hunedoara în care un adolescent de 17 ani, aflat la volanul unei mașini, a pierdut controlul și...

Ciucă nu mai are deloc încredere în PSD și nu va mai intra la guvernare cu acesta

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la preşedinţie, a declarat, miercuri, că "nu mai există niciun fel de încredere în Partidul Social Democrat", menţionând că...

Polonia face investiții majore în bazele militare americane din țară

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari...
Ultima oră
Pe aceeași temă