24.3 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialUn suedez a încercat să realizeze o reacţie nucleară în bucătărie

Un suedez a încercat să realizeze o reacţie nucleară în bucătărie

Un suedez a fost arestat după ce a încercat să realizeze o reacţie nucleară în bucătărie. Acesta a pretins că exeperimentele nucleare sunt doar un hobby pentru el şi că nu avea intenţii necurate. 

Când a fost întrebat de autorităţi de unde a făcut rost de radiu, americiu şi uraniu, Richard Handl, în vârstă de 31 de ani, a spus că pur şi simplu le avea în apartament. El a fost acuzat de posesie ilegala de substanţe atomice, informează Telegraph.co.uk. 

Bărbatul a declarat că încerca de câteva luni bune să construiască un mic reactor “domestic” şi că scria chiar un blog pe tema asta. El a mărturisit că a reuşit să creeze un accident nuclear “in nuce” cu ajutorul cuptorului. 

 Handl a susţinut că şi-a dat seama abia după ce a început experimentele că acestea s-ar putea să nu fie legale. Ca urmare a acestei realizări, creativul suedez a trimis un e-mail Autorităţii Suedeze în Radiaţii, în care îi întreba pe specialişti dacă hobby-ul lui este periculos. 

Răspunsul la scrisoarea bărbatului a venit în persoana Poliţiei, care s-a deplasat de urgenţă la domiciliul lui Handl. 

“Încă din copilărie am fost pasionat de fizică şi chimie. Voiam doar să văd dacă este posibil să realizez o fisiune nucleară acasă”, a declarat inculpatul. 

Dacă va fi trimis în judecată, Handl ar putea primi drept pedeapsă o amendă substanţială sau doi ani de închisoare.

Cele mai citite

Ucraina, la EURO 2024, cu România, precum PNL în coaliția cu PSD: inexistentă pe teren

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, lucrează din greu să-și contureze o imagine de președinte-jucător, constatând un oaresce dor...

Nicușor Dan e pe val… în marea formată la Piața Unirii

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, e pe val, după ce a reușit să obțină și un al doilea mandat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă